Pieterpad; Etappe 24 : Montfort – Sittard

Na het zeer uitgebreide ontbijt in de algemene keuken, samen met stel dat de andere kamer gehuurd had, gingen wij van start. De wandeling ging vanuit Montfort en langs de Kasteelruïne Montfort.

Fraai Gebouw

Even buiten Montfort stond dit fraaie gebouw.

Daarna ging de wandeling een aantal kilometers over leuke weggetjes door mooie gebieden om bij de N276 uit te komen. Vanaf de N276 volgde de wandeling een stroompje voor een aantal kilometers. Halverwege dit stuk hebben wij ook nog onze lunch gegeten in een leuke overkapping. De wandeling vervolgde met een paar leuke gebieden om bij kilometer 16 de Duitse Grens over te steken.

Een mooi paadje (2)

Dit mooie paadje volgde het stroompje voor een hele lange tijd.

Het stuk door Duitsland, eigenlijk hadden wij daar niet mogen wandelen, ging over een leuke weg en door het dorp Isenbruch om bij de Roode Beek over te steken. Daarna vervolgde de wandeling langs de grens om via het dorpje Millen weer de Roode beek over te steken en dan via een mooi natuurgebied uiteindelijk Sittard in te gaan. In Sittard volgde de wandeling voor een groot gedeelte de Keutelbeek om uiteindelijk het Centrum van Sittard in te gaan en op de Markt te eindigen.

Uitzicht op Sittard

Vanaf de route hadden wij dit fraaie uitzicht op Sittard.

Daar hebben wij nog lekker wat geborreld bij Gastrobar 1677, waarna wij incheckten bij Casa Mia Sittard. ‘s-Avonds hebben wij op de Markt heerlijk gegeten bij Taiphoon Sittard.


Bekijk het Videoalbum, het Fotoalbum en de route.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...