Pieterpad; Etappe 25 : Sittard – Strabeek

Na ‘s-ochtends het ontbijt genoten te hebben op de kamer, de Prins Hendrik kamer, zijn wij gaan wandelen. Vanuit Sittard ging het al vrij snel omhoog en over de Eckerweg om op een fraai plateau uit te komen.

Een mooi paadje (1)

De route ging over dit mooie paadje een klein beetje omhoog naar een plateau.

Vanaf dat plateau ging de wandeling over een aantal leuke weggetjes naar het gehucht Windraak alwaar wij de de N276 overstaken en toen voor een drietal kilometers een mooi gebied doorgingen en bij het gehucht Puth uit kwamen. Vanaf Puth ging de wandeling over de Slakweg, langs kasteel Terborgh en door een mooi gebied totdat wij de A76 overstaken.

Een leuke weg (5)

De leuke weg werd wat smaller en op sommige plekken iets vochtiger.

Daarna ging de wandeling over een aantal hele fraaie weggetjes om bij Terstraten uit te komen. Daar hebben wij de lunch genoten voordat het begon te regen. In de regen zijn wij verder gewandeld langs Helle, de fundamenten van een Romeinse Villa, langs de Strabeek, totdat wij onder de A79 door gingen en Strabeek in liepen.

Uitzicht op Vanstraten

Vanaf het plateau hadden wij dit uitzicht op het gehucht Vanstraten.

Daar hebben wij ingecheckt in Hotel Lahaye en aan de bar, dat mocht eigenlijk niet, wat gedronken en eten besteld. Het eten hebben wij op een aparte tafel op gegeten en toen hebben wij nog even op de kamer gezeten.


Bekijk het Videoalbum, het Fotoalbum en de route.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...