Tasting Whisky – The Journey

Ik ben gisteren naar het Whisky festival Tasting Whisky geweest. Dit festival werd gehouden in het Stadstheater te Zoetermeer en werd georganiseerd door Storytellers en Whiskyboeken.nl.

Tasting Whisky - The Journey; 10th Anniversary Celebration

Tasting Whisky – The Journey; 10th Anniversary Celebration

The Journey
Tenth Anniversary Edition

Tijdens deze speciale jubileumeditie van Tasting Whisky gaan we op een virtuele rondreis door Schotland. U vertrekt naar het vliegveld van Edinburgh en met behulp van video trekken we vanaf daar we door het schitterende Schotse land. Onderweg stoppen we bij de mooiste distilleerderijen, waar we ontvangen worden door enthousiaste whiskykenners. Zij laten ons kennis maken met hun whisky, de verhalen er achter, de mensen die het maken en natuurlijk de smaak. Dan vervolgen we onze weg weer.

Tasting Whisky The Journey The Whiskies

Tasting Whisky The Journey The Whiskies

Gedurende de The Journey kregen wij onderstaande Whisky’s te proeven.

Het festival

Gedurende het festival heb ik onderstaande Whisky’s geproefd.

Verslag

Na 2011 (Een ontdekkingstocht door de wereld van de Whisky), 2013 (Distillery Tour Glenfiddich), 2014 (Tales by the fire) en 2015 (Ranking the Stars!) was dit jaar gekozen voor The Journey.

Met behulp van een vliegtuig zijn we, virtueel, gevlogen naar Edinburgh vanwaar onze rondreis door Schotland begon. Onderweg hebben we zes verschillende distilleerderijen aangedaan en kregen we een rondleiding en presentatie. Zie hierboven onder het kopje “The Journey” voor meer informatie over de geproefde Whisky’s.

Na afloop van de rondleiding en presentaties begon het festival. Dit jaar waren de verschillende stands op het podium van de grote zaal van het Stadstheater geplaatst en dat zorgde er voor dat er een mooie route gecreëerd werd. Dankzij het uitgebreide en diverse aanbod heb ik ook hier genoten van de verschillende Whisky’s. Zie hierboven onder het kopje “Het Festival” voor meer informatie over de geproefde Whisky’s.

Ik weet wel dat ik volgend jaar ook weer naar Tasting Whisky zal gaan, want ik blijf het een leuke combinatie van een masterclass en een festival vinden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...