Toneelstuk : The Beauty Queen of Leenane

Afgelopen Zaterdag ben ik met Danielle naar de voorstelling The Beauty Queen of Leenane geweest. Deze voorstelling werd door Storytellers gespeeld in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze voorstelling werden de hoofdrollen gespeeld door Jessica Fuchs, Laura Hehenkamp, Manuel Pronk en Kenny Fens.

Een 40-jarige, vrijgezelle vrouw (Jessica Fuchs) woont nog thuis bij haar moeder (Laura Hehenkamp) in een armoedig huisje op het Ierse platteland. Als een verzuurd echtpaar kibbelen ze dagelijks.

Hun verstoorde relatie zorgt voor bizarre en komische ontwikkelingen, totdat een trouwgrage man (Manuel Pronk) zich meldt. De verhoudingen worden op scherp gezet en er wacht een spannende en aangrijpende ontknoping.

The Beauty Queen of Leenane

The Beauty Queen of Leenane

Ik vind dit een heel goed uitgevoerd toneelstuk. Storytellers zet met deze voorstelling een zeer goede voorstelling neer.

Het begint al bij het decor … Met behulp van wat meubelstukken is een woonkamer/keuken gemaakt en met behulp van wat witte borden zijn de muren gemaakt, maar die worden ook nog eens vrij geniaal gebruikt om de filmpjes te tonen die de verschillende scene’s aan elkaar verbinden. Het verhaal is goed vertaald naar het Nederlands en wordt door de vier acteurs en actrices zeer goed gebracht.

Als bezoeker krijg je ook goed waar voor je geld, want de voorstelling duurde 140 minuten inclusief de pauze.

Ga zo door Storytellers

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...