TV Serie : Grantchester

Gisteren heb ik een aflevering gezien van de serie Grantchester. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door NPO. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door James Norton als Sidney Chambers, Robson Green als Geordy Keating, Morven Christie als Amanda Hopkins, Tessa Peake-Jones als Mrs. Maguire, Al Weaver als Leonard Finch, Kacey Ainsworth als Cathy Keating en Tom Austen als Guy Hopkins.

Sidney Chambers (James Norton) is een geliefde predikant in het kleine dorpje Grantchester. Door zijn open en lieve persoonlijkheid vertrouwen inwoners hem met de meest geheime informatie. Wanneer er mysterieuze moorden worden gepleegd, komt die informatie goed van pas. Zo komt Chambers terecht in de gevaarlijke wereld van leugens, verraad en moord. Samen met de norse en overwerkte Detective Inspector Geordy Keating (Robson Green) werkt Chambers aan verschillende moordzaken.

Grantchester; Faith. Love. Murder.

Grantchester; Faith. Love. Murder.

Ik vind dit een hele goede serie. De afleveringen zijn niet te lang, ongeveer een uur per stuk en vertellen in een goed tempo de verschillende verhalen. Het mooie van de serie vind ik ook dat niet alles uitgekauwd wordt, maar dat je als kijker ook nog wel het een ander moet bedenken. Zeker de oplossing van de verschillende zaken wordt niet altijd volledig verteld en dat vind ik eigenlijk heel verfrissend.

Grantchester is een goed voorbeeld van hoe hoog het niveau is van de series die door NPO wordt uitgezonden.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...