Toneelstuk : Bloedverwanten (Vergetelheid)

Ik heb gisteren met Danielle het toneelstuk Bloedverwanten (Vergetelheid) gezien. Dit toneelstuk werd opgevoerd in het Stadstheater te Zoetermeer en werd geproduceerd door Senf Theaterpartners. In dit toneelstuk werden de hoofdrollen gespeeld door Derek de Lint als Anton de Winter, Henriëtte Tol als Esther, Tanja Jess als Fien en Saskia Temmink als Iris.

De voorstelling vertelt over Anton (Derek de Lint) die de laatste tijd steeds meer vergeet. Hij trekt zich terug in het vakantiehuis omdat hij weigert de overdrachtspapieren van het bedrijf te tekenen. Tijdens zijn verblijf in het huis begint hij aan een roman over het oorlogsverleden van de familie. Als die familie vervolgens ook naar het vakantiehuis komt, wordt Anton door hen geconfronteerd met zijn onvermijdelijk stijgende leeftijd en sterfelijkheid. De gemoederen laaien hoog op als iedereen zijn best doet om de greep op het leven te (her)vinden.

Bloedverwanten (Vergetelheid)

Bloedverwanten (Vergetelheid)

Het toneelstuk Bloedverwanten (Vergetelheid) is gebaseerd op de TV Serie Bloedverwanten welke in Nederland is uitgezonden door AVRO/TROS. Het goede aan het toneelstuk is dat het zeer goed te volgen is, omdat er best wel veel informatie over de verschillende hoofdrolspelers gegeven wordt.

Het toneelstuk zelf is gewoon zeer goed uitgevoerd. Goede, niet te lange dialogen, een fraai decor, goede afwisseling van de verschillende scene’s en uiteraard de acteurs die dezelfde rollen ook in de TV Serie spelen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...