Theaterconcert : Danny Vera – The New Black & White Tour 2015-2016

Ik ben gisteren met Monica, Oscar en Danielle naar het concert The New Black and White Tour 2015-2016 in het Stadstheater te Zoetermeer geweest. Dit concert werd gegeven door Danny Vera (Zang en Gitaar), Rob de Groot (Leadgitaar), Eric Swinkels (Toetsen), Almer Kaasschieter (Basgitaar, Contrabas) en Gert-Jan Zegel (Drums).

Als kleine jongen kreeg Danny Vera de muziek met de paplepel ingegoten door zijn vader, die eind jaren zestig muzikant was in de band The New Black & White. Als eerbetoon aan zijn vader presenteert Vera (vooral bekend van de huisband in het tv-programma Voetbal International) de theatertour The New Black & White. Het wordt een avond vol mooie meeslepende nummers van Vera zelf, onder meer van het enthousiast ontvangen album Distant Rumble, maar ook met werk van Vera’s helden, onder wie Johnny Cash en Amy Winehouse.

Danny Vera - The New Black & White Tour_2015-2016

Danny Vera – The New Black & White Tour_2015-2016

Voordat ik naar dit concert ging, had ik Danny Vera al een keer gezien in De Wereld Draait Door, dus ik wist al een klein beetje wat de muziekstijl was die ik kon verwachten, maar desondanks ben ik toch compleet verrast.

Wat is Danny Vera een goede zanger en wat heeft hij een geweldige stem en wat kan hij goed gitaar spelen. Zijn uitstraling als hij staat te zingen en te spelen is die van iemand die echt geniet van wat hij doet en veel plezier heeff in wat hij doet en dat brengt hij over op zijn publiek. De verhalen tussendoor waren leuk en ontroerend en zetten je ook aan tot nadenken over bepaalde zaken.

De band – Rob de Groot, Eric Swinkels, Almer Kaasschieter en Gert-Jan Zegel – waren fantastisch. Je zag aan ze dat ze met erg veel plezier aan het spelen waren en ze waren bovendien erg goed op elkaar en op Danny Vera ingespeeld. De kwaliteit van de muziek die door de band gespeeld werd was zeer hoog en dat verhoogde de sfeer op de avond zelf. De crew was zeer relaxed en werkte zeer snel.

Het concert liep een half uur uit en er werd ook nog een toegift gegeven in het theatercafé, waar wij helaas niet bij konden zijn, maar al met al was dit wel een zeer goed concert en wij hebben dan ook heel erg genoten.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...