Boeken : Graeme Simsion

Gisteren heb ik de boeken van Graeme Simsion gelezen.

De Australiër Graeme Simsion werkte als consultant, maar verkocht zijn bedrijf om fulltime schrijver te worden. Met zijn debuutroman Het Rosie Project verovert hij de wereld. De filmrechten zijn verkocht aan Sony Pictures.


The Rosie Project

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden.

Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Graeme Simsion - Het Rosie Project

Graeme Simsion – Het Rosie Project


The Rosie Effect

Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene komt, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger.
Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen. Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Graeme Simsion - Het Rosie Effect

Graeme Simsion – Het Rosie Effect


Ik vind Graeme Simsion een hele goede schrijver en zou ook niet zeggen dat hij net begonnen is. Met The Rosie Project en The Rosie Effect heeft hij wat mij betreft heel goed weergegeven wat het is om als Autist in deze wereld te moeten leven. Op sommige momenten krijg je gewoonweg plaatsvervangende schaamte voor de mensen met wie het hoofdpersoon Don Tillman in aanraking komt en wie hij benadert als één van zijn vele projecten. De boeken zijn zeer goed geschreven en lezen erg snel en makkelijk weg.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...