Toneelstuk : De verleiding van een moordvrouw

Ik ben afgelopen Zaterdag met Danielle naar het toneelstuk De verleiding van een moordvrouw geweest. Dit toneelstuk werd geproduceerd door Rick Engelkes Producties en werd opgevoerd in het Stadstheater te Zoetermeer. In dit toneelstuk werden de hoofdrollen gespeeld door Camilla Siegertsz als Nicky, Nienke Römer als Deborah en Sarah Chronis als Molly.

Zijn we zonder hem niet beter af?

Neem drie onweerstaanbare, weergaloze vrouwen, voeg daar drie ellendige, liefdeloze mannen aan toe en geniet.

Zit je niet allemaal wel eens op een punt in je relatie, waarin je elkaar liever kwijt dan rijk bent? Dat je beseft dat je partner meer een blok aan je been is geworden dat je elke dag maar meesleept? Vraagt niet iedereen zich wel eens af hoe het leven zou zijn zonder die ander …?

In de duivels geestige komedie De verleiding van een moordwijf draait het om Nicky (Camilla Siegertsz), Deborah (Nienke Römer) en Molly (Sarah Chronis) die al jaren het één en ander tolereren van hun echtgenoten. Als tijdens een van de maandelijkse dinertjes hun (ongeziene) mannen in de eetkamer golf spelen, nemen de vrouwen elkaar voor het eerst in vertrouwen en onthullen zij alle drie dat hun huwelijk zich op de rand van de afgrond begeeft. Nicky’s echtgenoot is aangeklaagd voor verduistering, Molly’s echtgenoot stalkt haar elke seconde van de dag en Deborah haar man gaat haar verlaten voor een andere vrouw. De vrouwen zijn hun kerels behoorlijk beu. Als de mannen zichzelf per ongeluk insluiten in de pas geïnstalleerde vrieskast, worden de vrouwen geconfronteerd met een wel heel macabere beslissing. Zullen ze hun mannen voor eeuwig in de kou laten staan, of hen toch maar ontdooien?

De verleiding van een moordvrouw

De verleiding van een moordvrouw

Ik vind dit een heel goed toneelstuk. Het verhaal is goed bedacht en wordt door de drie actrices zeer sterk uitgevoerd. Met een vrij simpel decor wordt het verhaal in twee delen goed weergegeven. Leuk detail is dat de echtgenoten niet zichtbaar zijn, maar wel te horen zijn.

Ik ben al naar meer voorstellingen geweest die geproduceerd zijn door Rick Engelkes Producties – onder andere Harrie en twee meesters, Kramer vs. Kramer en De Bonbonfabriek – en ik moet zeggen dat ik dit toch wel hoogwaardige toneel- en theaterproducties vind. Komische producties worden afgewisseld met ernstige producties en dat vind ik goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...