Toneelstuk : Het temmen van de feeks

Ik heb gisteren het toneelstuk Het temmen van de feeks gezien. Deze voorstelling werd gespeeld door Toneelschuur Producties in zaal 1 van het Theater aan het Spui te Den Haag.In dit toneelstuk werden de hoofdrollen gespeeld door Astrid van Eck als Petruchio, Roeland Fernhout als Katherina, Linde van den Heuvel, Julia Lammerts, Anne-Chris Schulting en Xander van Vledder.

Regisseur Nina Spijkers neemt Shakespeare’s (seksistische) komedie als vertrekpunt om te onderzoeken hoe bepalend gender rolpatronen zijn. Wat is de erfenis van stereotypen en hoe breken we los van deze conventies om werkelijk gelijk te zijn? Ze kiest ervoor alle vrouwenrollen door mannen en alle mannenrollen door vrouwen te laten spelen. Met in de hoofdrollen Roeland Fernhout als feeks Katherina en Astrid van Eck als Petruchio.

Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Bianca mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?

Toneelstuk : Het temmen van de feeks Toneelstuk : Het temmen van de feeks[/caption]

Ik vond dit een heel goed toneelstuk.

Het begon al goed toen de acteurs en actrices zich aan het begin van het toneelstuk aankleedden voor hun rol. De acteurs werden vrouwen en de actrices werden mannen. Dit gebeurde met behulp van een aantal rekken waarop de kleding hing en die later onderdeel werden van het decor. Het decor zelf was leuk gemaakt en was ook heel erg functioneel en kon ook best wel wat hebben, want er met deuren geslagen en er werd getrapt tegen de muren.

Het verhaal op zich is al heel goed omdat het door William Shakespeare is geschreven, maar op de manier zoals het nu gebracht wordt is het heel erg goed geworden. De originele namen in een voor je gevoel moderne setting met betrekking tot decor en kleding. De verschillende acteurs en actrices doen het ook heel erg goed en het hele toneelstuk lang blijf je eigenlijk gewoon heel erg geboeid kijken en luisteren.

Dit toneelstuk is echt een aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is de klassieke verhalen, maar dan in een modern en nieuw jasje.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...