Film : Michiel de Ruyter (2015)

Gisteren ben ik met Danielle naar de Pathé Bioscoop in Scheveningen geweest, waar wij de de film Michiel de Ruyter (2015) hebben gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Charles Dance als King Charles II of Engeland, Rutger Hauer als Maarten Tromp, Daniel Brocklebank als Lord Chancellor, Barry Atsma als Johan de Witt, Tygo Gernandt als Van Ghent, Aurélie Meriel als Louise, Filip Peeters als Dequesne, Egbert Jan Weeber als Willem III, Derek de Lint als Kievit, Frank Lammers als Michiel de Ruyter, Ella-June Henrard als Mary-Stuart, Will Bowden als Prince Rupert, Roeland Fernhout als Cornelis de Witt, Sanne Langelaar als Anna de Ruyter en Lieke van Lexmond als Wendela de Witt.

Als de jonge Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden aangevallen wordt door Engeland, Frankrijk en de bisdommen Münster en Keulen, en er een burgeroorlog op het punt staat om uit te breken, kan slechts één man het sterkste wapen van het land leiden: de Duitse vloot: Michiel de Ruyter (Frank Lammers).
FilmToaal.nl

Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter

Michiel de Ruyter is eindelijk weer eens een zeer goede Nederlandse film.

De film klopt als geheel. Een goed verhaal, maar dat kan ook niet anders omdat het gebaseerd is op waar gebeurde gebeurtenissen. Een zeer goede cast waarbij ik ook nog eens zeer onder de indruk ben dat er echte Engelsen en Fransen gecast zijn. Hulde !!! De muziek was ook zeer goed, maar de locaties en de special effects en de scene’s met de verschillende zeeslagen zijn echt fantastisch! Het was geen 3D film, maar ze hadden met sommige scene’s met gemak een 4D film kunnen maken. Super!

Hiervoor heb ik al vaker Nederlandse films gezien, maar daarbij had ik toch wisselende gedachten. Oorlogswinter, Terug naar de kust en Sint waren toch wel voor mij het bewijs dat de Nederlandse film door de jaren heen nog steeds zeer goede kwaliteit levert.

Helaas waren er ook een tweetal films van mindere kwaliteit, zoals Nova Zembla 3D en Zombibie, maar met Michiel de Ruyter erbij kom ik op vier goede films tegen twee minder goede films … Er is dus nog goede hoop voor de Nederlandse Film!

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...