TV Serie : Deadwind

Ik heb gisteren samen met Danielle de eerste aflevering van de serie Deadwind gezien. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door Canvas. In deze serie werden de hoofdrollen gespeeld door Pihla Viitala als Sofia Karppi, Lauri Tilkanen als Sakari Nurmi, Jani Volanen als Usko Bergdahl, Tommi Korpela als Alex Hoikkala, Pirja Lonka als Julia Hoikkala, Riku Nieminen als Roope Hoikkala en Pamela Tola als Anna Bergdahl.

De serie Karppi gaat over Sofia Karppi (Pihla Viitala), een rechercheur die na het overlijden van haar man een trauma heeft opgelopen en daar behoorlijk mee loopt te worstelen. Bij het ruwe en koude landschap heb je met dit gegeven gelijk de sfeer van de serie te pakken. Haar leven ligt redelijk overhoop als ze alleen achterblijft met haar zoontje en stiefdochter. Het verhaal komt direct op gang als op haar eerste werkdag een lijk van een vrouw, Anna Bergdahl (Pamela Tola), wordt gevonden op het strand. De vrouw die wordt opgegraven is een sociaal werker betrokken bij een groot bouwproject, en ze wordt ook nog eens wordt gevonden op de plek waar men uiteindelijk wil gaan bouwen.

Sofia worstelt zo’n beetje met alles in haar leven. Ze heeft moeite om voor de kinderen te zorgen, met haar nieuwe partner Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) bij de politie loopt het ook al niet soepel, en als ze op zoek gaat naar de moordenaar heeft ze ook af te rekenen met mensen die vanwege hun functie beschermd worden.

TV Serie : Deadwind

TV Serie : Deadwind

Ik vind dit een hele goede serie. Het verhaal is zeer goed geschreven en wordt uitgewerkt in een twaalftal afleveringen en dat vind ik ook leuk, want dan heb je lekker wat te kijken. De verschillende locaties zijn ook erg goed gekozen en de verschillende acteurs en actrices acteren ook heel erg goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...