Toneelstuk : Toneelgroep Het Volk – De Bezoeking

Gisteren ben ik naar het toneelstuk “De Bezoeking” geweest. Dit toneelstuk werd gespeeld door Toneelgroep Het Volk in de grote zaal van het Stadstheater te Gemeente Zoetermeer. De hoofdrollen werden gespeeld door Wigbolt Kruyver als Patiënt Roest, Bert Bunschoten als Patiënt Harderwijk, Minke Kruyver als Moeder Harderwijk en Karlijn Kruyver als Schoonmaakster.

De patiënten Roest (Wigbolt Kruyver) en Harderwijk (Bert Bunschoten) worden in het sanatorium aanvankelijk alleen bezocht door de moeder van Harderwijk (Minke Kruyver) en de uit Nagorno Karabach afkomstige schoonmaakster (Karlijn Kruyver). Naarmate hun levenseinde nadert worden de herinneringen aan de muziekwereld waarin zij beiden werkzaam waren steeds heviger en koortsiger. Harderwijk was operadirigent en Roest maakte als amateurzanger Mario Rostero furore in buurthuizen en bij braderieën met als enige repertoire het beroemde drinklied uit de opera La Traviata van Verdi.

Toneelstuk : Toneelgroep Het Volk - De Bezoeking

Toneelstuk : Toneelgroep Het Volk – De Bezoeking

Dit was helaas het laatste toneelstuk van Toneelgroep Het Volk waarmee door het land touren, maar het was wel een heel goed toneelstuk. Het verhaal was erg goed bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt middels snelle, soms lachwekkende, maar ook goede dialogen. Verder zijn er ook nog best wel wat liedjes die het stuk verder een hele stevige body geven. Mijn complimenten aan Minke Kruyver die het stuk en de liedteksten geschreven heeft.

In het vervolg is Toneelgroep Het Volk nog wel in Haarlem te zien, dus wellicht dat wij daar nog een keer heen gaan.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...