Toneelstuk : Toneelgroep Oostpool i.s.m. Het Nationale Theater – Het Duel

Ik heb gisteren het toneelstuk “Het Duel” gezien. Dit toneelstuk werd uitgevoerd door Toneelgroep Oostpool in samenwerking met Het Nationale Theater in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. In dit toneelstuk werden de rollen vertolkt door Jacqueline Blom, Violet Braeckman, Jacob Derwig, Hein van der Heijden, Rabbi Jallo, Teun Luijkx, Joris Smit en Jaap Spijkers.

Lajevski (Joris Smit) en zijn geliefde Nadezjda (Violet Braeckman) zijn twee jaar geleden naar het zuiden gereisd om aan de kust een nieuw leven te beginnen. Zij heeft, smoorverliefd, voor hem haar echtgenoot in Sint-Petersburg in de steek gelaten. Maar nu is hun liefde bekoeld en wordt Lajevski geplaagd door twijfel en zelfhaat. In de zomerse hitte lopen de spanningen hoog op. Wanneer bioloog Von Koren (Jacob Derwig) openlijk beweert dat overtollige mensen als Lajevski de evolutie van de mensheid schaden, leidt deze provocatie tot de ultieme survival of the fittest: een duel op leven en dood.

Toneelgroep Oostpool : Het Duel

Toneelgroep Oostpool : Het Duel

Ik vind dit om meerdere redenen een heel goed toneelstuk.

Anton Tsjechov is een bekend schrijver en zijn boek “Het Duel” is al in 1891 geschreven, dus eigenlijk vrij oud.

Jacob Derwig, van Toneelgroep Oostpool, heeft het boek uitstekend bewerkt en het qua tekst heel goed naar de huidige tijd gehaald.

Verder is het decor voor het toneelstuk erg goed gemaakt. Niet te uitgebreid en te bewerkelijk, maar lekker simpel, maar wel heel erg duidelijk.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...