Film : Once Upon a Time in the West (1968)

Gisteren heb ik de film Once Upon a Time in the West (1968) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Claudia Cardinale als Jill McBain, Henry Fonda als Frank, Jason Robards als Manuel ‘Cheyenne’ Gutiérrez, Charles Bronson als Harmonica, Gabriele Ferzetti als Morton, Paolo Stoppa als Sam, Woody Strode als Stony, Jack Elam als Snaky, Keenan Wynn als Sheriff, Frank Wolff als Brett McBain en Lionel Stander als Barman.

In een afgelegen stationnetje in het Verre Westen wordt een onbekende man (Charles Bronson) overvallen door drie bandieten. De onbekende man met de harmonica schiet de aanranders meteen dood en trekt verder. Inmiddels heeft een zekere Frank (Henry Fonda) in opdracht van spoorwegmagnaat Morton (Gabriele Ferzetti) de Ierse boer Brett McBain (Frank Wolff) vermoord om diens land te kunnen inpalmen. Frank zorgt ervoor dat de verdenking valt op Cheyenne (Jason Robards).
FilmTotaal.nl

Film : Once Upon a Time in the West (1968)

Film : Once Upon a Time in the West (1968)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is erg goed geschreven en wordt zeer goed uitgewerkt door Sergio Leone. De verschillende acteurs en actrices zijn erg goed en zorgen, samen met de goed gekozen locaties, er voor dat dit echt aanvoelt als een authentieke Western film. De muziek van Ennio Morricone maakt de film echt af.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...