Vakantie Ierland 2019

Afgelopen zomer zijn Danielle en ik van Zaterdag 24 Augustus tot en met Zondag 15 September op vakantie geweest in Ierland. In drie weken tijd hebben wij de hele westkust gezien. We hebben in drie huisjes een week overnacht.


Zaterdag 24 Augustus 2019
Vandaag begon de rit vanuit Nederland over de A12 en bij Zevenhuizen de provinciale weg naar de A20. Toen de A20 gevolgd langs Rotterdam en de A16 gevolgd tot België. In België hebben wij de A1 de A14 gevolgd om bij Lille (Rijssel) Frankrijk in te rijden. In Frankrijk hebben wij de A22, de A1, de A29, een aantal D weggetjes, de A13 en de N13 gevolgd tot Cherbourg. In Cherbourg zijn wij op de boot gestapt welke ons naar Dublin Ierland zou brengen.

Na de reistassen op de kamer gezet te hebben, zijn wij naar buiten gegaan en hebben in het zonnetje genoten van een lekker drankje. Later zijn wij gaan eten en hebben wij de avond afgesloten met wat drank en wat boeken lezen.


Zondag 25 Augustus 2019
Na het ontbijt, wat heel erg goed en volledig was, zijn wij rustig gaan zitten in een mooie ruimte met zicht op de boeg van het schip. De laatste twee uur was er heel veel mist en hebben wij de misthoorn behoorlijk veel gehoord. Na aankomst in Dublin gingen wij snel de boot af en zijn gaan rijden.

De Ferry

Dit was de Ferry waarmee wij vanuit Cherbourg overgevaren zijn naar Dublin.

Via de M1, de N33 en de N3 Noord-Ierland in en daar over de A5 weer naar naar Ierland. Via de N14 en de N56 kwamen wij dan uiteindelijk in Creeslough, het plaatsje waar ons eerste huisje was. Op Camping Wild Atlantic Park hebben wij ons huisje ingericht en daarna zijn wij in het dorpje gaan eten bij Rose’s Bar, een hele authentieke Ierse pub met veel gezelligheid, goed eten en lekker drinken.


Maandag 26 Augustus 2019
Vandaag hebben wij de Wild Atlantic Way een stukje gevolgd en zijn naar Melmore Head gereden waar wij wandeling nummer 49 “Melmore Head” uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland zijn gaan wandelen. Dit was een hele mooie wandeling.

Mooi uitzicht (1)

Een heel fraai uitzicht vanaf Melmore Head


Dinsdag 27 Augustus 2019
Vandaag hebben wij de Wild Atlantic Way weer een stukje gevolgd en zijn bij Doe Castle gaan kijken. Dit is een heel fraai oud kasteel op een hele mooie locatie.

Doe Castle (1)

Het mooie Doe Castle vanaf een afstandje over het meer heen.

Daarna hebben wij de Wild Atlantic Way vervolg tot aan Horn Head. Hier wilden wij een wandeling maken naar een heel fraai uitzichtspunt, maar door de heftige mist hebben wij deze wandeling afgebroken en zijn weer teruggegaan. We waren wel blij dat wij de GPS route van de wandelingen mee genomen hadden, anders hadden wij niet zo makkelijk de weg terug kunnen vinden.

Horn Head (2)

Een nevelig zicht op Horn Head.

In Dunfanaghy hebben wij het Wild Fuschia Bakehouse genoten van koffie, thee en koek om daarna de Wild Atlantic Way te vervolgen tot aan het Bloody Foreland. Dit was een stukje bestaande uit hele fraaie kliffen. Teruggekomen in Creeslough zijn wij weer gaan eten bij Rose’s Bar.


Woensdag 28 Augustus 2019
Vandaag hebben wij wandeling 44 “Glenveagh National Park” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Deze wandeling begon bij een kasteel waar wij niet met de auto konden komen, maar een busje bracht ons de 4 kilometer vanaf de parkeerplaats. Na het kasteel en de tuinen bekeken te hebben zijn wij de wandeling gaan doen. Deze begon langs een meer en ging toen via een fraai paadje omhoog naar het achterliggende bergdal.

Mooi uitzicht (3)

Een heel fraai uitzicht in de richting die wij nog moesten wandelen.

Na nog een paar dalletjes en bergtopjes overgestoken te hebben, zonder dat er een markering was voor het te volgen pad, dus puur op de GPS, kwamen wij bij een waterrijk gebied aan waar wij diverse stroompjes moesten oversteken om onze wandeling te kunnen vervolgen. Op een gegeven moment begon het te regenen en hield de GPS er mee op, maar gelukkig hadden wij nog Google Maps en konden wij nog zien waar de weg was, waar wij naar toe moesten wandelen. Uiteindelijk zijn wij na ruim acht uur bij de auto teruggekomen en zijn teruggereden naar de camping. Daar zijn wij onder de douche doorgerend en hebben pizza en salade gegeten.


Donderdag 29 Augustus 2019
Vandaag hebben wij wandeling 50 “Tory Island” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Voor deze wandeling moesten wij eerst met een klein bootje een ruwe zee over, maar op de heenreis ging het nog goed. De wandeling zelf liep over het fraaie eiland en gaf een hele boel mooie uitzichten.

Tory Island (3)

Onderweg naar het hoogste punt van Tory Island.

Gedurende de terugreis naar het vaste land was de zee zo ruw dat zeeziekte toch wel merkbaar werd. Bij The Mill Restaurant hebben wij deze mooie dag afgesloten met een heel lekker diner.


Vrijdag 30 Augustus 2019
Vandaag even wat rustiger aan gedaan met een, achteraf toch wel vrij stevig, ontbijtje bij Huckleberry. Daarna zijn wij gaan rijden via de N56 langs Letterkenny en via de N13 naar Donegal waar wij Donegal Castle bezocht hadden. Dit was een leuk klein kasteeltje, dat zelfs in de regen behoorlijk veel charme had.

Donegal Castle

Een heel mooi kasteeltje in het midden van het mooie plaatsje Donegal.

Daarna zijn wij via de N56 en de R263 doorgereden naar Teelin waar wij wandeling 42 “Slieve League” gewandeld hebben uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Normaliter moet deze wandeling veel uitzicht geven, maar door aanhoudende regen hebben wij maar een klein stukje gezien, maar wel genoeg. Daarna hebben wij een lunch gegeten in het Slieve League Visitor Center en zijn wij weer teruggegaan naar de camping. De avond werd afgesloten met een hapje eten in Rose’s Bar.


Zaterdag 31 Augustus 2019
Vandaag gingen wij op weg naar het tweede huisje. We begonnen de N56 te volgen tot Donegal, daarna de N15 naar Sligo en daar was Carrowmore. Een verzameling van zeer oude rotsgraven waar er nog heel veel goed van bewaard waren. De lunch hebben wij genoten bij Fabbrica in Sligo.

Carrowmore (2)

Een hele oude begraafplaats.

Na Carrowmore volgden wij de N59 naar Ballina om daarna weer een stuk van de Wild Atlantic Way te gaan volgen tot de R374 ons bij Downpatrick Head bracht. Dit was een stukje grond in de uitloper van het eiland en was zeer bijzonder.

Downpatrick Head (2)

Op de pilaar hebben in vroeger tijden huizen gestaan.

Daarna hebben wij diverse wegen gevolgd om via Westport en Leenaun uiteindelijk bij Tully Cross aan te komen waar ons kleine huisje (acht personen omdat het originele twee persoons huisje overstroomd was) al stond te wachten. Na het inruimen van de spulletjes zijn wij gaan eten bij Paddy Coynes Pub.


Zondag 1 September 2019
Vandaag hebben wij wandeling 29 “Diamond Hill” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Dit was een hele mooie wandeling een hele fraaie berg op.

Diamond Hill

Een hele mooie heuvel vlakbij Tully Cross.

Omdat Diamond Hill vlak bij het huisje was, zijn wij ‘s-middags naar Kylemoore Abbey geweest. Een hele fraaie Abdij en op het terrein staan ook een Gotische kerk, een Mausoleum en een grote Victoriaanse ommuurde tuin.

Kylemoore Abbey

Een heel fraai gebouw dat nu een privé school voor meisjes is.

Daarna hebben wij boodschappen gedaan en hebben in het huisje gegeten. Na het eten hebben wij nog een avondwandeling gedaan en hebben wat spelletjes gespeeld.


Maandag 2 September 2019
Vandaag hebben wij wandeling 33 “Killory Harbor” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Dit was een hele fraaie wandeling langs de enige fjord in Ierland. De wandeling ging ook nog over een mooie berg heen.

Killory Harbor (3)

Een leuke afdeling met zicht op Killory Harbor.


Dinsdag 3 September 2019
Vandaag zijn naar Cong gereden waar wij wandeling 30 “Cong” wilden wandelen uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. We hebben niet de hele wandeling kunnen wandelen omdat een hotel hun eigen terrein behoorlijk had afgezet, maar met wat goede wil hebben wij toch nog steeds een leuk stukje kunnen wandelen.

Leuk Tunneltje (1)

Een leuk tunneltje bij Cong in de bossen.

Daarna zij wij doorgereden over diverse weggetjes om uiteindelijk het Aughnanure Castle te bezoeken. Dit was een zeer fraai kasteel, gelegen op een nog onbedorven stukje grond. Daarna hebben wij bij de Oughterard Golf Club van een lunch genoten en hebben wij de Wild Atlantic Way weer verder gevolgd, dit keer in best wel wat regen.

Aughnanure Castle (2)

Een heel fraai kasteel.

Na weer een stukje rijden kwamen wij bij Derrigimlagh aan waar wij het Marconi Station bezocht hebben. Nou ja, de overblijfselen van de plek waar in 1920 het Marconi Station gestaan heeft om te kunnen communiceren met Amerika.

Marconi Station

Marconi Station, het Transatlantic Wireless Station tussen 1907 en 1922.

Daarna hebben wij in Clifden in O’Malleys Bar & Restaurant een lekker hapje gegeten en genoten van live muziek.


Woensdag 4 September 2019
Vandaag hebben wij wandeling 35 “Crough Patrick” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Dit is een hele fraaie wandeling een hele steile berg op en niet altijd over gebaande paden, maar ook wel eens over grindpaden.

Crough Patrick (1)

Crough Patrick, een bedevaartswandeling een steile heuvel op.

Daarna hebben wij de Wild Atlantic Way weer een stukje gevolgd en hebben ook nog de Aasleagh Falls bezocht. De eerste echte duidelijke, maar ook aangegeven, waterval die wij zagen deze vakantie.


Donderdag 5 September 2019
Vandaag hebben wij wandeling 26 “Inishmore” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Dit was ook weer een wandeling op een eiland, dus daar moesten wij weer met de boot naar toe, maar dit keer was het water rustiger en de boot een stuk groter. Op het eiland was er veel te zien, maar het wel viel wel op dat er heel veel muurtjes gebouwd waren.

Kerkje op Inishmore

Een verlaten en niet meer compleet kerkje op Inishmore.

Na terugkomst in Tully Cross hebben wij nog lekker gegeten bij Paddy Coynes Pub.


Vrijdag 6 September 2019
Vandaag gingen wij naar het derde en laatste huisje toe. Via de N59, de M18, de N18, de N67 en de R478 zijn wij naar Cliff of Moher gereden. Dit is een heel fraai stukje Ierland met hele fraaie kliffen en niet een paar, maar heel veel bij elkaar.

Kliffen op Inishmore (4)

Hele fraaie kliffen op Inishmore.

Daarna hebben wij heel kleine weggetjes gevolgd om uiteindelijk bij Sneem uit te komen. We konden daar niet direct het huisje vinden, maar na wat hulp hebben wij dan toch Annie’s Cottage gevonden en zijn wij een hapje gaan eten bij D O’Shea Bar in Sneem.


Zaterdag 7 September 2019
Vandaag hebben wij wandeling 15 “Mangerton Mountain” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Dit was een hele fraaie wandeling omdat deze geleidelijk aan veranderde van omgeving.

Mangerton Mountain (3)

Een heel mooi uitzicht vanaf het hoogste punt van de wandeling.

Op de terugweg hebben wij ook nog gekeken bij het uitzichtspuntje Ladies View.


Zondag 8 September 2019
Vandaag zijn wij de Kerry Way een stuk gaan volgen. Net voorbij onze cottage zijn wij het Staigue Fort gaan bezichtigen. Dit was een fraai, heel oud, fort, maar niet al te groot. Het leuke was wel dat je gewoon zelf het fort in kon, maar dat ook schapen dat konden. Toen wij het fort binnen kwamen, kwamen er een aantal schapen uit een gat in de muur naar het midden gebied.

Staigue Fort

Een heel mooi, maar vooral ook heel oud, fort.

Daarna hebben wij wandeling 20 “Derrynane National Historic Park” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen Ierland. Deze wandeling begin bij Derrynane House en gaat dan langs een paar mooie stranden om dan langs een heel fraai stuk over allerlei rotsen de bergen in te gaan. Na een stukje door de bergen gaat de wandeling weer door een paar smalle paadjes door de natuur om weer bij het Derrynane House uit te komen. Gedurende deze wandeling was het echter de hele tijd aan het regenen, maar dat maakte de wandeling eigenlijk best wel leuk, want alles zag er anders uit.

Derrynane National Historic Park (2)

Hele leuke smalle paadjes midden door de natuur.

Na afloop van de wandeling hebben wij ook nog Derrynane House bezocht. Een fraai huis met een paar mooie kamers en een paar goede verhalen over de oude bewoners.


Maandag 9 September 2019
Vandaag hebben wij wandeling 16 “Muckross Lake & Torc Mountain” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen. Deze wandeling begon bij Muckross House om vervolgens vrij snel, langs de Torc Waterfall, de Torc Mountain op te gaan. Twee en een half uur later, als je berg op en weer af gewandeld bent, vervolgt de wandeling en gaat dan langs Muckross Lake met als gevolg een heleboel hele fraaie uitzichten. De wandeling eindigt weer bij Muckross House, alleen was er geen tijd meer om het huis te bezoeken.

Torc Mountain

Een hele mooie berg met alleen door mensen gemaakte paadjes als deze, maar dat is om erosie te voorkomen.


Dinsdag 10 September 2019
Vandaag hebben wij wandeling 14 “Dursey Island” gewandeld uit het boekje Rother Wandelgidsen. De wandeling ging over het fraaie eiland, met een heleboel fraaie uitzichten, maar het meest bijzondere was toch wel de kabelbaan waarmee je naar het eiland moest.

Dursey Island (1)

Met deze kabelbaan gingen wij naar Dursey Island.

Op de terugweg hadden wij echter een botsing met een andere auto met als gevolg dat onze auto niet meer reed en we alles moesten gaan regelen, van schade afwikkeling tot het afvoeren van onze vakantie. Toevallig stond er een garagehouder in de rij achter het ongeluk en bood hij aan om zijn sleepwagen te halen, onze auto naar zijn garage te brengen en de andere dag te kijken of hij de auto kon repareren.


Woensdag 11 September 2019
Vandaag hebben wij met de verschillende instanties gebeld over het ongeluk van gisteren. Met de garage om te kijken of de auto gerepareerd kon worden en hoeveel dat dan ging kosten. De garagehouder had twee opties, de goedkope met niet originele onderdelen en de duurdere met originele onderdelen. Wij hadden ook nog gebeld met de politie om aangifte te doen, maar dat is er nooit meer van gekomen. Wij hebben ook gebeld met de ANWB om raad te vragen, maar omdat de eventuele reparatie wel binnen 48 uur uitgevoerd kon worden, konden zij nu niet zoveel doen.
In afwachting van het terugbellen van Nationale Nederlanden zijn wij naar Gleesk Pier gaan wandelen en hebben wij ook nog Coral Beach bezocht.

Coral Beach (2)

Uit dit soort koraaltjes bestaat het Coral Beach.

Tijdens de wandeling bleek dat de auto gerepareerd mocht worden en hebben wij de garage opdracht gegeven om de goedkope optie uit te voeren. Met als hoop dat de auto morgen klaar zou zijn.


Donderdag 12 September 2019
Om dichter bij de garage in de buurt te zijn, hebben wij ons met een taxi naar Kenmare laten brengen en hebben wij daar deelgenomen aan de Seafari. Tijdens deze tocht hebben wij diverse vogels en zeehonden gezien.

Zeehonden

Met de boot kwamen wij heel dicht bij de zeehonden.

Daarna hebben wij gegeten bij The Purple Heather in Kenmare en omdat de auto nog niet klaar was, deze zou pas morgenochtend klaar zijn, hebben wij een wandeling in Kenmare gedaan. Gedurende deze wandeling kwamen wij allerlei interessante zaken in Kenmare tegen. Onder andere : Cromwell’s Bridge, een brug uit de tijd van Cromwell, maar hij heeft er niet over heen gelopen. Our Lady’s Well, een bron ala Lourdes, maar dan veel minder touristisch. The Stone Circle, een cirkel van stenen zoals wij deze ook bij Carrowmore gezien hebben, maar dan compleet. Killowen Church, een oude, niet meer hele, kerk, die er nog wel heel fraai uitzag.

Cromwell's Bridge

Dit is Cromwell’s Bridge in Kenmare.

‘s-avonds hebben wij gegeten bij Packie’s Food and Wine in Kenmare en hebben wij ons door een taxi weer naar de cottage laten brengen.


Vrijdag 13 September 2019
Vandaag hebben wij ons door een taxi naar Ardgroom laten brengen om te kijken bij de garage, waar al snel bleek dat de auto pas ‘s-middags compleet klaar zou zijn. Dus hebben wij ons door de taxi naar Cuas laten brengen, waar de Pulleen Loop wandeling gewandeld hebben. Een leuke wandeling langs de kust met veel fraaie uitzichten.

Pulleen Loop (2)

Een mooie grot met directe aanvoer van zeewater.

Daarna zijn wij teruggewandeld naar Ardgroom, alwaar de garagehouder ons met onze auto kwam ophalen. Wij hebben de auto betaald en zijn terug gereden naar de cottage. Daarna hebben wij nog een stukje van de Wild Atlantic Way gereden tot aan Waterville, alwaar wij gegeten hebben bij O’Carrols Cove.


Zaterdag 14 September 2019
Vandaag zijn wij teruggereden op weg Dublin, maar onderweg hebben wij nog een stop gemaakt bij de The Rock of Cashel. Een fraaie heuvel in het plaatsje Cashel met daarop een aantal indrukwekkende, hele oude, gebouwen.

The Rock of Cashel (2)

Een hele grote, niet meer complete kathedraal.

Daarna zijn wij doorgereden naar Dublin om in the Port of Dublin de W.B. Yeats naar Cherbourg te nemen.


Zondag 15 September 2019
Vandaag zijn met de boot aangekomen in Cerbourg en hebben wij de terugreis door Frankrijk, België en Nederland gereden. ‘s-Avonds om 20:30 uur waren wij thuis en hebben wij het hoogst noodzakelijke uit de auto gehaald, waarna wij Maandag 16 September alles hebben gewassen en opgruimd.

Dit was weer een zeer fijne vakantie, waarin wij heel veel gewandeld hebben en heel veel gezien hebben en ook vaak lekker gegeten hebben.


Foto’s/Video’s

Wandelingen (Totaal 173.59 KM)

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...