International Whisky Festival 2019

Gisteren ben ik weer naar het International Whisky Festival geweest. Dit festival werd georganiseerd door Whisky Live in de Grote Kerk te Den Haag.

International Whisky Festival 2019; De Voorbereidingen

International Whisky Festival 2019; De Voorbereidingen

Masterclass That Boutique-Y Whisky Company
Dave Worthington gaf de masterclass That Boutique-Y Whisky Company en dat deed hij goed. Hij vertelde heel over het onstaan van That Boutique-Y Whisky Company en over de verschillende soorten Whisky’s die zijn bottelen. Verder was het ook verhaal over het onstaan van de labels en hoe elke fles zijn eigen label heeft, erg interessant. Ook vertelde hij over de zes Whisky’s die wij gingen proeven en dat was per Whisky ook een goed en helder verhaal.

That Boutique-Y Whisky Tassting : The Glasses

That Boutique-Y Whisky Tassting : The Glasses

Gedurende de masterclass heb ik de onderstaande Whisky’s mogen proeven:

International Whisky Festival

Op het festival heb ik onderstaande Whisky’s geproefd:

Festival Botteling
Op het festival heb ik ook nog de festival botteling gekocht.

Cask 3422 en 3423 werden gevuld op 5 juni 2009 en zij zijn gerijpt naast elkaar in baai 5 van het magazijn nr.18 voor de laatste 10 jaar. Beide vaten zijn Recharred Belondrade y Lerton Verdejo Wijn Barriques en delen eiken gedreven aroma’s van vanille en kruiden evenals smaken van gezouten karamel en boomgaard fruit. Het zijn echter de subtiele verschillen tussen de beide vaten waar de complexiteit van rijping tot uitdrukking komt.
Vat A 3422 lijkt meer het karakter van de distilleerderij te behouden, het weergeven van een meer kruidige aroma van munt, rozemarijn en heide, samen met hints van frambozen en sinaasappelschil.
VAT B 3423 bevordert smaken typisch voor recharred eiken op de voorgrond zoals kaneel, kruidnagel en vanille.
De verschillen blijf je proeven bij cask 3422, het geeft een droger mondgevoel door de kruidentinten zoals van citrusvruchten en cask 3423 biedt veel meer zoetheid evenals aroma’s die doen denken aan de Canadese Rye whiskey’s.

Festival Botteling : Tomatin Selected Single Cask Botteling 1999

Festival Botteling : Tomatin Selected Single Cask Botteling 1999

Beoordeling
Wetende dat dit mijn dertiende (2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007) bezoek zou zijn, had ik voor vandaag een andere insteek bedacht. Ik ging vandaag naar de stands waarvan ik de standhouders al langer ken van Whisky festivals, Tastings of Social Media.

International Whisky Festival 2019; De Buit

International Whisky Festival 2019; De Buit

Ik begon de middag bij Bus Whisky omdat ik deze nieuwe distilleerderij had leren kennen via Twitter. Daarna ben ik naar Mitra gegaan omdat Gerard Spaans mij via Facebook wel aansprak. Pas aan het einde van het festival ben ik bij Gerard Spaans een Whisky gaan drinken, maar na het drinken van drie McLelland’s was het tijd om de masterclass van That Boutique-Y Whisky Company te doen, gegeven door Dave Worthington, die ik al heel lang volg op Twitter. Na de masterclass heb ik bij Paul John een lekker Whisky gedronken omdat ik Shilton Almeida nog kende van een vorig International Whisky Festival en hem nu ook op Instagram volg. Na wat kaas gegeten te hebben ben ik naar de stand van De Monnik Dranken gegaan, waar ik gezellig met Clair Tesh gepraat heb en een drietal heel fraaie Whisky’s geproefd heb, die ik een maand geleden had ontmoet op de Whisky Tasting Meet Clair Tesh bij AA-Zicht in Zoetermeer. Daarna ben ik naar Whisky Import Nederland gegaan waar Marcel Bol mij een hele fraaie dram inschonk bij het worst plateau. Na de worst heb ik bij Whisky Import Nederland nog een paar hele fraaie High Coast drams gedronken en heb ik onder het genot van een Cask Islay, ook aangeraden door Marcel Bol, ook nog een een broodje beenham gegeten. De pre afsluiter was een Mortlach die ik bij Diageo haalde, maar ook om nog even met Dennis Mulder te kunnen praten. De afsluiter was een zeer fraaie Ardbeg Twenty Something (23 Jaar Oud) die ik dus bij Mitra en Gerard Spaans haalde. Al met al een hele fijne middag gehad met veel gezellige gesprekken en heel veel erg lekker Whisky’s die ik heb mogen proeven.

Ik weet ook zeker dat ik Maandag al weer een kaatje voor volgend jaar ga bestellen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...