Vakantie Spaanse Pyreneeën 2022

Afgelopen Zomer zijn Danielle en ik van Zaterdag 27 Augustus tot en met Zaterdag 17 September op vakantie geweest in de Spaanse Pyreneeën. In drie weken tijd hebben wij veel gewandeld, veel gezien en heel veel genoten.


Zaterdag 27 Augustus 2022
Vandaag zijn wij redelijk vroeg vertrokken met de auto langs, Rotterdam, Breda, Antwerpen, Gent en Lille en hebben we pauze gehouden op Aire de Phalempin-Ouest. Daarna zijn wij doorgereden langs Parijs en hebben wij pauze gehouden bij Aire de Limours-Janvry. Daarna zijn wij doorgereden langs Orleans en hebben wij getankt en pauze gehouden bij Aire des Champs d’Amour. Daarna zijn wij doorgereden langs Limoges en Brive en hebben wij gegeten bij Aire de Pech-Montat, waarna wij doorreden naar Le Petit Relais in Calès voor de overnachting.

Het hotel Le Petit Relais in Frankrijk

Het hotel Le Petit Relais in Frankrijk


Zondag 28 Augustus 2022
Vandaag zijn wij redelijk vroeg vertrokken en doorgereden langs Toulouse om bij Aire de Comminges te stoppen om te tanken en te pauzeren. Daarna zijn wij Spanje ingereden en door het dorpje Espot naar de Voraparc Camping alwaar wij de tent hebben ingeruimd. Daarna heb ik nog de Formule 1 Race op België gekeken en zijn Danielle en ik naar het dorpje Espot gewandeld en hebben wij iets gedronken bij Bisto E Bo en hebben wij iets gegeten bij L’avet de Sant Maurici.

Danielle bij de tent

Danielle bij de tent


Maandag 29 Augustus 2022
Vandaag hebben wij op de camping ontbeten en zijn vanaf de camping naar het meer Estany de St. Maurici gewandeld en terug, zie ook Von Espot zum Estany de St. Maurici.

Een kerkje aan de voet van een berg

Een kerkje aan de voet van een berg

Terug op de camping hebben wij lekker gezwommen in het zwembad en zijn daarna naar Espot gegaan om boodschappen te doen. Op de camping hebben wij rustig aan geborreld en gegeten.


Dinsdag 30 Augustus 2022
Vandaag hebben wij op de camping ontbeten en zijn wij naar Espot gewandeld alwaar wij een taxi genomen hebben naar het meer Estany de St. Maurici. Vanaf het meer zijn wij naar Refugi d’Amitges gewandeld en weer terug naar het meer, zie ook Refugi d’Amitges.

De weg naar een berghut

De weg naar een berghut

Vanaf het meer zijn wij weer met de taxi teruggegaan naar de camping alwaar wij rustig aan gedaan hebben waarna wij naar Espot zijn gewandeld en hebben gegeten bij Restaurant Juquim.


Woendag 31 Augustus 2022
Vandaag hebben wij op de camping ontbeten en zijn via Son naar het natuur gebouw reden. Vanaf het natuur gebouw zijn naar Refugi del Pla de la Font gewandeld en door naar het uitzicht punt daarachter, zie Mirador de Fogueruix.

Een berghut op een fraaie plek

Een berghut op een fraaie plek

Op de terugweg werden wij overvallen door regen, onweer en hagel en hebben wij ook nog een tijdje zitten schuilen onder een vogelkijkschermpje. Daarna hebben wij over diverse kleine beekjes moeten stappen op weg terug naar de auto. Terug op de camping waren wij compleet nat en hebben eerst lekker gedoucht, waarna wij thee hebben gedronken, spelletjes hebben gespeeld en hebben gelezen in de bar van de camping. Daarna hebben wij bij de tent gegeten.


Donderdag 1 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en hebben wij het in de ochtend rustig aan gedaan. Wij zijn gaan wandelen naar een toren en hebben wat gedronken bij E Bo en na wat boodschappen gedaan te hebben, zijn wij weer terug gewandeld naar de camping.

Een oude toren

Een oude toren

Op de camping hebben wij het verder weer rustig aan gedaan om de natte spullen te laten drogen en hebben wij wat gegeten me de delivery service van de camping.


Vrijdag 2 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en zijn met de auto naar Teleferic de la Vall Fosca gereden en zijn met de kabelbaan naar boven gegaan. Daar zijn wij gaan wandelen naar een uitzichtspunt en weer terug naar de kabelbaan, zie Das Vall Fosca und seine Seen.

Een mooi meer met een rots er in

Een mooi meer met een rots er in

Met de auto zijn wij terug gereden naar de camping en hebben daar wat gegeten.


Zaterdag 3 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en zijn wij met de auto naar Espot gereden. Vanuit Espot zijn wij gaan wandelen naar Estany Negre de Peguera, zie Estany Negre de Peguera, en hebben wat gerust en gegeten bij Refugi Joseph Maria Blanc, waarna wij terug zijn gaan wandelen naar Espot.

Een paar meren en een mooi uitzicht

Een paar meren en een mooi uitzicht

In Espot hebben wij geborreld bij E Bo en zijn toen teruggegaan naar de camping. Na ons gedoucht te hebben en het rustig aan gedaan te hebben, zijn wij weer naar Espot gegaan en hebben een heerlijke hamburger gegeten bij Burgerplatz.

Gewandeld naar Estany Negre de Peguera Wandeling 20) en gerust en gegeten bij de Refugi Joseph Maria Blanc en terug naar Espot gewandeld


Zondag 4 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en zijn met de auto naar een parkeerplaats hoog op de bergflank gereden en kwamen onderweg nog een kudde paarden tegen op de weg. Vanaf de parkeerplaats zijn wij gaan wandelen naar Estany Gerber, zie Vall de Gerber en op de terugweg kwamen wij op het smalle paadje nog een kudde schapen en geiten tegen.

Paarden op de weg

Paarden op de weg

Een mooi meer en een mooi uitzicht

Een mooi meer en een mooi uitzicht

Eenmaal terug op de camping hebben wij gezwommen en gedoucht en hebben wij een heerlijke pizza gegeten.


Maandag 5 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en hebben wij het de ochtend lekker rustig aan gedaan en hebben wij nog geluncht en gezwommen op de camping. Na wat wijn en spelletjes op de camping, hebben wij nog wat geborreld bij E Bo en zijn wij gaan eten bij La Llupia in Espot.


Dinsdag 6 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en zijn wij met de auto naar Vall de Boi gereden, waar wij bij El Romanic de la Vall de Boi informatie haalden over veel oude kerkjes in dit dal. Daarna hebben wij met de auto rond gereden in het dal en hebben wij veel kerkjes bezocht.

Een fraaie en oude kerk

Een fraaie en oude kerk

Nadat wij terug op de camping waren, hebben wij het rustig aan gedaan en zijn wij gaan eten bij het Hotel Restaurant Castellarnau.


Woensdag 7 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en zijn wij met de auto naar Refugi del Fornet gereden alwaar wij naar Port de Salau zijn gewandeld, zie Port de Salau. Het bijzondere van dit pad is dat het in de Tweede Wereldoorlog is gebruikt door Joden om Frankrijk te ontvluchten en naar Spanje te gaan en in de Spaanse Burgeroorlog gebruikt is door Catalanen om Spanje te ontvluchten en naar Frankrijk te gaan.

Zicht op Frankrijk

Zicht op Frankrijk

Daarna zijn wij terug naar de camping gereden en hebben daar ook gegeten.


Donderdag 8 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en zijn naar Espot gewandeld om met de taxi naar het meer Estany de St. Maurici te gaan. Vanaf het meer zijn wij gaan wandelen naar Mirador del Portarro de Espot, zie Mirador del Portarro de Espot.

Een mooi meer

Een mooi meer

Daarna zijn wij teruggewandeld naar Espot en hebben lekker geborreld bij E Bo, waarna wij terug gingen naar de camping om daar te eten.


Vrijdag 9 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en zijn met de auto naar de parkeerplaats Orri gereden, een parkeerplaats midden in een groot wintersport gebied. Vanaf de parkeerplaats zijn wij gaan wandelen naar Estany De Baciver, zie Estanys de Baciver.

Een mooi meer

Een mooi meer

Daarna zijn wij teruggereden naar de camping en hebben in de bar gegeten.


Zaterdag 10 September 2022
Vandaag zijn wij vroeg opgestaan en zijn gaan rijden naar de parkeerplaats bij Balneario Bahs de Tredod en hebben onderweg ontbeten. Vanaf de parkeerplaats zijn wij gaan wandelen naar Refugi de Colomèrs en vanaf daar hebben wij de grote rondwandeling rond de Colomèrs gewandeld, zie Grosse Rundtour durch den Circ de Colomèrs.

Een fikse stuwdam

Een fikse stuwdam

Een mooi meer en een mooi uitzicht

Een mooi meer en een mooi uitzicht

Op de terugweg naar de camping hebben wij in Salardu bij Braseria er Amic lekker gegeten.


Zondag 11 September 2022
Vandaag ontbeten op de camping en verder rustig aan gedaan. In Espot bij E Bo lekker geluncht en daarna de Formule 1 op Italië gekeken op de camping en ‘s-avonds in Espot bij Al Dente gegeten.


Maandag 12 September 2022
Vandaag ontbeten op de camping en met de auto naar de parkeerplaats Bar in Es Bordes gereden. Vanaf daar naar de waterval Uelhs deth Joeu gewandeld en door naar het Artiga-de-Lin-Tal, zie Circ dera Artiga.

Een leuk paadje

Een leuk paadje

Op de terugweg boodschappen gedaan en op de camping gegeten.


Dinsdag 13 September 2022
Vandaag ontbeten op de camping en met de auto naar Gerri de la Sal gereden. In dat dorpje het Museum (Museu de Gerri de la Sal) en het klooster (Monestir de Santa Maria de Gerri de la Sal) bezocht.

Een leuk weggetje in een leuk dorpje

Een leuk weggetje in een leuk dorpje

Wij zijn verder gereden naar de Dolmen de La Mosqura, waarna wij in Rialp gegeten hebben bij PAM Pintxos & Mes, waarna wij zijn gaan wandelen naar Castell de Rialp. Daarna zijn wij doorgereden naar Valencia d’Aneu en zij wij gaan wandelen naar Castell de Valencia d’Aneu.

De restanten van een oude burcht

De restanten van een oude burcht

Daarna zijn wij doorgereden naar Son en hebben wij een kerkje bekeken en wij zij verder gereden naar de camping en hebben wij gegeten bij E Bo.


Woensdag 14 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en zijn wij met de auto naar Espot gereden. Vanaf Espot zijn wij met de taxi naar het meer Estany de St. Maurici gereden en nog verder tot voorbij Refugi d’Amitges. Vanaf dat punt zijn wij gaan wandelen naar Coll d’Amitges, zie Refugi e Col d’Amitges.

Een mooi uitzicht op een mooi meer

Een mooi uitzicht op een mooi meer

Daarna zijn terug gaan wandelen naar Refugi d’Amitges, waar wij wat gepauzeerd hebben en toen hebben wij de wandeling vervolgd naar het meer vanaf waar wij weer met de taxi terug zijn gegaan naar Espot. Met de auto zijn wij terug gegaan naar de camping en daar hebben wij gegeten.


Donderdag 15 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en hebben wij de spullen alvast opgeruimd. Daarna hebben wij naar Espot gewandeld en hebben wij geluncht bij E Bo. Na de lunch zijn wij gaan teruggewandeld naar de camping via een pad hoog in de bergen.

Een mooi uitzicht

Een mooi uitzicht

Op de camping hebben wij het rustig aan gedaan en zij wij naar Espot gereden en hebben wij gegeten bij Restaurant Juquim.


Vrijdag 16 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten op de camping en hebben wij de auto compleet ingeruimd en zijn wij begonnen met de terugreis. Via Spanje en Frankrijk hebben wij nog een pauze gehouden op Aire du Comminges. Via Toulouse hebben wij nog een pauze gehouden op Aire de Peche-Montat. Via Limoges hebben wij een pauze gehouden op Aire des Champs d’Amour, alwaar wij ook gegeten hebben. Daarna hebben wij een geslapen in het Campanile Hotel Orleans.


Zaterdag 17 September 2022
Vandaag hebben wij ontbeten bij het hotel en zijn wij verder gaan rijden. Via Parijs hebben wij bij Aire de Roberval-Est een kleine pauze gehouden en daarna zijn wij via Lille en Gent verder gereden en hebben wij hebben een pauze gehouden op TotalEnergies Kalken waarna wij doorgereden zijn naar huis.


Foto’s/Video’s

Wandelingen

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...