College : Diederik Jekel – Orde in de chaos

Gisteren ben ik met Oscar, Monica en Danielle naar het college Orde in de chaos geweest. Dit college werd gegeven door Diederik Jekel in de grote zaal van Stadstheater te Zoetermeer.

Diederik Jekel legt al jaren met veel passie bètawetenschappen uit op radio, televisie en internet. Ingewikkelde onderwerpen legt hij simpel uit. En nu is er Orde in de chaos. Deze show is een theatervoorstelling, college en therapiesessie in één.

Gegarandeerd kom je je met meer rust in je hoofd het theater uit. Jekel behandelt alles, van kattenfilmpjes tot het begin van de oerknal. Er is dans en confetti. We verwachten allemaal dat de wetenschap ons komt redden in de huidige coronacrisis, maar wat kan de wetenschap eigenlijk wel, en wat kan het niet?

College : Diederik Jekel - Orde in de chaos

College : Diederik Jekel – Orde in de chaos

Wij wisten echt niet wat we moesten verwachten en als ons al gevraagd was wat we zouden verwachten, dan hadden wij gezegd iets als de theaterlezingen van Maarten van Rossem (welke wij in 2016 en 2019 gezien hebben), maar dan niet over geschiedenis, maar over wetenschap.

Wij zijn niet teleurgesteld. Diederik weet heel veel van wetenschap, maar ook van de verschillende onderdelen van wetenschap en dat maakte deze avond toch heel erg informatief. Maar Diederik was zo nu en dan ook echt grappig en dat was erg leuk. Bovendien kregen wij als bezoekers ook nog de gelegenheid om vragen op te schrijven, welke dan door Diederik in zijn show behandeld zouden worden en dat bracht een zekere dynamiek die weer leuk was. Bovendien liep de show nog eens drie kwartier uit op de geplande tijd, dus hadden wij een leuke avond.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...