Voorstelling : Jakop Ahlbom Company – Le Bal

Ik ben gisteren naar de voorstelling Le Bal geweest. Deze voorstelling werd uitgevoerd door de Jakop Ahlbom Company met muziek live gespeeld door Alamo Race Track. De voorstelling is gebaseerd op de film Le Bal (1983), welke geregisseerd is door Ettore Scola. Deze voorstelling werd gespeeld in De Koninklijke Schouwburg te Den Haag, welke onderdeel is van Het Nationale Theater.

Jakob Ahlbom Company – Le Bal

Het dansfeest van de eeuw

Een danslokaal. De plek waar iedereen alles kan loslaten, en zich kan overwegen aan de roes van het moment. Terwijl er buiten een eeuw aan ons voorbij trekt, proberen de bezoekers van het danslokaal de realiteit buiten te houden en hun dromen te volgen.

Le Bal neemt het publiek mee op een nostalgische reis, waarin de culturele, sociale en politieke veranderingen van de afgelopen eeuw voelbaar zijn. In een betoverende fysieke voorstelling vol humor en live muziek worden verhalen over liefde en passie, jaloezie en verraad, wanhoop en hoop verteld.

Doordat ik lid ben We Are Public, was deze voorstelling voor mij gratis.

Ik vond deze voorstelling leuk. Een goede mix van Mime, toneel, muziek, zang en vooral dans. Wat kan de groep goed dansen zeg. Erg indrukwekkend. Het verhaal dat verteld wordt is ook indrukwekkend en wordt erg goed neergezet. Dit was de eerste voorstelling die ik gezien heb uitgevoerd door de Jakop Ahlbom Company, maar ik denk dat ik nog wel meer voorstellingen ga bekijken, want ik vind dit wel goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...