Film : Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Ik heb gisteren de film Dawn of the Planet of the Apes (2014) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Andy Serkis als Ceasar, Jason Clark als Malcolm, Gary Oldman als Dreyfus, Keri Russell als Ellie, Toby Kebbell als Koba, Kodi Smith-McPhee als Alexander, Kirk Acevedo als Carver, Nick Thurston als Blue Eyes, Terry Notary als Rocket, Karin Konoval als Maurice, Judy Greer als Cornelia, John Eyez als Foster, Enrique Murciano als Kemp, Larramie Doc Shaw als Ash en Lee Ross als Grey.

De film volgt de steeds groter wordende groep van genetisch geëvolueerde apen die allemaal onder leiding staan van Ceasar (Andy Serkis). Ze voelen zich bedreigd bij het aantreffen van een groep mensen die het verwoestende virus van tien jaar eerder schijnen te hebben overleefd. In eerste instantie benaderen ze elkaar vredig, maar het duurt niet lang voordat er een oorlog losbarst waarbij duidelijk moet worden welke van de twee soorten de baas is.
FilmTotaal.nl

Film : Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Film : Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Na het zien van Rise of the Planet of the Apes (2011), moest ik wel Dawn of the Planet of the Apes (2014) zien.

Ook Dawn of the Planet of the Apesvind ik een hele goede film. Het verhaal is goed geschreven en wordt zeer goed uitgewerkt middels heel goed gekozen locaties. Zeker het verwoeste San Francisco wordt erg goed in beeld gebracht. Ook de apen en hoe deze op elkaar reageren en hoe ze met elkaar communiceren en hoe ze vechten is goed neergezet. Natuurlijk zijn sommige gedragingen van de apen overdreven, zoals elkaar man en vrouw noemen, maar als je een beetje meegaat in het verhaal dat ze intelligent geworden zijn, kan dat ook best wel.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...