Toneelstuk : Toneelgroep Het Volk – Het vermoeden van Poincaré

Gisteravond ben ik met Danielle naar het toneelstuk “Het vermoeden van Poincaré” geweest. Dit toneelstuk werd gespeeld door Toneelgroep Het Volk in de grote zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In dit toneelstuk werden de hoofdrollen gespeeld door Wigbolt Kruyver en Bert Bunschoten.

In “Het vermoeden van Poincaré” zijn twee heren voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het chalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt. Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in hun pogingen tot wederzijds begrip.

Toneelgroep Het Volk - Het Vermoeden van Poincaré

Toneelgroep Het Volk – Het Vermoeden van Poincaré

Na het zien van de toneelstukken Herst in Schoorl (Scenes uit een huwelijk), Veteranen en De God van de Slachting wilden wij heel graag ook het toneelstuk Het vermoeden van Poincaré zien.

En wat was “Het vermoeden van Poincaré” goed zeg. Hele lange dialogen met veel scherpe teksten en ook wel grappige zaken. En de chemie tussen de twee speler is werkelijk fantastisch. De ruim anderhalf uur durende voorstelling is dan ook zo voorbij en dat is jammer.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...