Wandeling : Drie Daagse Rondwandeling Drenthe

In het hemelvaartsweekend ben ik met Danielle naar Drenthe geweest alwaar wij de drie daagse rondwandeling “Drentsche Aa en Hondsrug” gedaan hebben. Deze wandeling komt uit het boekje “Korte wandelvakanties“, uitgegeven door de ANWB.

Donderdag 14 Mei 2015

Vandaag zijn wij met de auto naar Rolde gereden alwaar wij de auto in de buurt van de kerk geparkeerd hebben. Vanaf de kerk ging de wandeling langs twee hunebedden en vrij snel het Balloërveld in. Na dit mooie stuk heide zijn wij nog door het plaatsje Gasteren en het natuurgebied Nationaal Landschap Drentsche Aa gewandeld om in Schipborg onderdak te zoeken bij Bed and Breakfast Schipborg. De eerste vijf kilometer gingen te voorspoedig, waardoor de laatste negen kilometer toch wel wat zwaar werden, maar dat werd ook deels veroorzaakt door het feit dat wij pas om 14:00 uur begonnen met de wandeling.

In Zuidlaren hebben wij lekker Sushi gegeten bij Nihao Watamai.

Bij het begin van het natuurgebied Balloërveld staat dit monument langs het Pieterpad.

Bij het begin van het natuurgebied Balloërveld staat dit monument langs het Pieterpad.

Vrijdag 15 Mei 2015

Vandaag zijn wij vanaf Schipborg door bos, langs landbouw gewandeld tot aan Anloo. Vanaf Anloo zijn we weer door bos en door boerengebied gewandeld. Langs Gieten om in Gasselte onderdak te zoeken in Hotel Restaurant Buxux. Het was een lange wandeling, namelijk 21 kilometer, maar door de veelzijdigheid van gebieden waar we door kwamen, was dit een hele mooie wandeling.

In restaurant Le Boumerang hebben wij genoten van het zogenaamde Digi Bytes Buffet. Voor zowel het voorgerecht, het hoofdgerecht als het nagerecht kan er gekozen worden uit verschillende kleine en zeer samaakvolle gerechtjes. Dit alles voor een hele schappelijke prijs.

Midden in de bossen kwamen langs het Hunebed D11 Anloo.

Midden in de bossen kwamen langs het Hunebed D11 Anloo.

Zaterdag 16 Mei 2015

Vandaag zijn wij vanaf Gasselte vrij snel het bos Gasselterveld ingewandeld. In dit bos hebben wij ook het Boomkroonpad gewandeld, dit is een heel leuk pad hoog in de toppen van de bomen. Na nog een stukje door het bos gelopen te hebben zijn wij een behoorlijk stuk over mooie graskades gaan lopen, waarna wij het natuurgebied Andersche Diep in liepen. Dit is een heel fraai natuurgebied en op een gegeven moment loop je ook letterlijk in de weilanden. Vanaf Anderen volgenden wij het tracé van een oude spoorlijn tot in Rolde alwaar wij onderdak gezocht hebben in Bed and Breakfast Rolde.

Deze wandeling was niet erg lang, maar zeer fraai. Zo een beetje de hele dag heeft het gemiezerd tot echt geregend, maar dat maakte allemaal niet uit, want de wandeling was zo mooi, dat wij de regen gewoon vergaten.

Op het laatste stuk van de wandeling kwamen we langs dit mooie dammetje.

Op het laatste stuk van de wandeling kwamen we langs dit mooie dammetje.

Bekijk : Het Fotoalbum en de routes voor Donderdag, Vrijdag en Zaterdag

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...