Wandeling : Horsterwold

De wandeling begint op de parkeerplaats van RCN Zeewolde (een Bungalowpark en Camping). Na een klein stukje over de camping gelopen te hebben, kom je op de dijk die je voor een paar minuten volgt.

De dijk naast het Nuldernauw

De dijk naast het Nuldernauw

Vanaf daar gaat de wandeling door het Horsterwold, over paden en dwars door het bos. Nadat de N705 is overgestoken volgt een stuk door het bos langs een sloot. Op een gegeven moment wordt het pad behoorlijk overwoekerd om uiteindelijk bij een kanaal uit te komen.

Het nu volgende stuk is erg fraai, maar was erg zwaar omdat door regen de ondergrond vochtig en modderig was geworden. Eerst een stuk dwars door het bos, daarna een hele tijd over open stukken heen totdat je bij een flinke plas uitkomt. Door de vele regen was de plas ook wat groter dan normaal en moesten wij met behulp van vele open plekken er ruim om heen wandelen. zwaar, maar erg mooi.

Een leuk paadje in het Horsterwold

Een leuk paadje in het Horsterwold

Aan het einde van de plas pakten wij een pad op dat kris kras door het bos en de weides liep. Middels een niet verhard pad, gewoon gras dus, wandelden wij verder totdat wij weer bij het kanaal aankwamen. Daar moesten wij langs het kanaal wandelen totdat wij een brug tegen kwamen. Dit stuk was heel erg zwaar omdat er heel veel runderen hadden gelopen en de grond compleet omgewoeld was.

Na de brug overgestoken te hebben wandelden wij middels een fietspad weer naar de N705, staken deze over en gingen met behulp van een weggetje en een leuk pad door tot aan het Nuldernauw.

Een leuk paadje in het Horsterwold

Een leuk paadje in het Horsterwold

Eerst dachten wij nog dat het laatste stuk langs het Nuldernauw erg saai zou worden, maar zoals je op bovenstaande foto kunt zien, was het een erg mooi stuk.

Bekijk: Het Fotoalbum, De Route

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...