Boek : Amber Brantsen – Uit Beeld

Vanddag heb ik het boek “Uit Beeld” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Amber Brantsen.

n de zomer van 2017 wordt Amber Brantsen, dan 27 jaar, gepresenteerd als het nieuwe gezicht van het NOS Journaal. De pers haast zich te melden dat het meisje dat ooit op de basisschool een spreekbeurt hield over nieuwslezen nu haar droom in vervulling ziet gaan. Wat de buitenwereld niet weet, is dat die droom jaren eerder nog onmogelijk leek.
Hoge standaarden, ambitie en wilskracht. Amber heeft het allemaal. Eigenschappen die in onze maatschappij enorm worden gewaardeerd. Maar het zijn ook precies de ingrediënten die Amber na haar middelbareschoolperiode in een allesverwoestende eetstoornis hebben gestort. Ze kreeg anorexia. Een intense, maar ook leerzame periode volgde, waarin steeds meer duidelijk werd dat artsen en psychologen haar niet zouden gaan redden: dat zou ze zelf moeten doen. Alleen. Uit beeld is een openhartig boek over wat wij van onszelf vragen en verwachten. Een verhaal over de balans tussen gezond en ongezond. En een verhaal over de kracht die je uit jezelf kunt halen, door je te concentreren op je allersterkste eigenschappen.

Boek : Amber Brantsen - Uit Beeld

Boek : Amber Brantsen – Uit Beeld

Wat een lef, wat een durf van Amber Brantsen om met dit boek zo een inkijk te geven in een stuk van haar leven dat helemaal niet zo mooi is. Vooral de inkijk die je als lezer krijgt in hoe Amber eigenlijk worstelt met zichzelf, haar anorexia, de professonele begeleiding en haar wil om beter te worden. Ik kan alleen maar heel groot ontzag hebben voor iemand die dit meegemaakt heeft en doordat zij zelf het wilde er bovenop gekomen is. Ze heeft geen makkelijke weg begaan, maar bewijst wel dat je met wilskracht heel veel kan bereiken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...