TV Serie : The Handmaid’s Tale

Gisteren heb ik samen Danielle de eerste twee afleveringen gezien van de serie The Handmaid’s Tale. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door Fox TV. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Elisabeth Moss als June Osborne, Yvonne Strahovski als Serena Joy Waterford, Joseph Fiennes als Fred Waterford, Ann Dowd als Aunt Lydia Clements, Amanda Brugel als Rita, Madeline Brewer als Janine Lindo en Max Minghella als Nick Blaine.

In de totalitaire staat Gilead zijn vrouwen staatseigendom. De weinige vruchtbare vrouwen moeten als dienstmaagd kinderen baren. Dit is ook het lot van June/Offred (Elisabeth Moss). Haar missie is: overleven en haar afgenomen dochter terugvinden.

TV Serie : The Handmaid's Tale

TV Serie : The Handmaid’s Tale

Ik vind dit een goede serie. Het verhaal is goed bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt. Het is niet zo dat er eerst een verteller is die een heel verhaal vertelt om dan de serie te laten starten, maar de serie start gewoon, maar alle scene’s zijn dusdanig geschreven dat je als kijker al snel door hebt dat er iets anders is in de wereld die je aan het bekijken bent. Maar dat is ook eigenlijk het goede. De wereld lijkt op die van ons, maar toch ook weer niet helemaal.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...