Boek : Clairy Polak – Voorbij, voorbij

Vorige week heb ik het boek “Voorbij, voorbij” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Clairy Polak.

De ontmoeting tussen Leo en Judith leidt tot een bijna symbiotische liefde – onverwacht, gezien hun totaal verschillende achtergrond. Vijfentwintig jaar lang kwam daar niets of niemand tussen. Tot alzheimer zijn verwoestende werk kwam doen.

Zowel Leo als Judith valt ten prooi aan grote verwarring. Leo’s verleden dreigt radicaal te worden uitgegumd, terwijl Judith probeert hun gezamenlijke leven voor de vergetelheid te behoeden en haar toekomst opnieuw vorm te geven. Met de moed der wanhoop en een flinke dosis zelfspot houdt ze maar net het hoofd boven water. Aan de hand van Leo’s verhalen over zijn jeugd en haar eigen herinneringen probeert ze de steeds vager wordende foto van Leo’s leven weer wat diepte te geven en daarmee een basis te leggen om door te gaan.

Boek : Clairy Polak - Voorbij, voorbij

Boek : Clairy Polak – Voorbij, voorbij

Dit is een heel goed boek. Het laat je heel goed meemaken hoe het is als een geliefde Alzheimer of Dementie krijgt, maar je merkt ook hoe het is als je het eventueel zelf zou krijgen.

Het is zeer goed geschreven en ik kreeg er op een bepaald moment wel de kriebels van, maar het blijft het een goed boek.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...