Boek : Greet Ilegems – Hybrid, De nieuwe wereld

Van de week heb ik deel van de serie “World of Hybrid” gelezen. Dit boek is geschreven door Greet Ilegemens.

Amina is een slim maar schuw meisje dat opgroeit tussen de wezen van een buitenwijk in het arme noorden. Haar moeder ligt sinds Amina’s geboorte in een bizarre coma. Dankzij een overheidswedstrijd wint ze op haar dertiende een beurs aan het presidentieel college waar ze als buitenbeentje tussen de kinderen van de elite belandt. Maar er is nog iets wat Amina anders maakt en aan het einde van haar tijd aan het college lopen de spanningen op. Nog een laatste maal gaat ze samen met haar klasgenoten op schoolreis. Een moment waarop alles verandert.

“Felgroene ogen staarden hem aan. Hij kwam dichterbij. Het volgende moment was de jongen weer verdwenen en had Hadrien zelfs geen idee meer dat hij de onbekende ooit van zo dichtbij had gezien.”

“Er is iets gaande, diep onder de grond, iets waarvan zelfs de leiders van het continent geen weet hebben.”

Boek : Greet Ilegems - Hybrid; De Nieuwe Wereld

Boek : Greet Ilegems – Hybrid; De Nieuwe Wereld

Ik vind dit een heel goed boek. Dat het een deel 1 is en dat ik nog even moet wachten op het vervolg, maakt daarbij niets uit. Het verhaal is goed bedacht en wordt erg goed uitgewerkt middels meedere verhaallijnen die door het boek heen lopen en die op het einde van het boek bij elkaar komen. De wereld waarin het boek speelt is ook zeer goed bedacht en wordt door het hele boek heen goed beschreven.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...