Boek : Theo Akse – De Zesde Poort

Van de week heb ik het boek “De Zesde Poort” gelezen. Dit boek is geschreven door Theo Akse.

Het is hoog zomer in Den Haag wanneer rechercheur Ben Bos opnieuw belast wordt met een complexe moordzaak. Een schaars gekleed Aziatisch meisje wordt vermoord aangetroffen op het eilandje in de Hofvijver grenzend aan het Binnenhof. Het meisje blijkt slachtoffer van een niets ontziende criminele organisatie uit het Verre Oosten, een onzichtbare triade waarvan zelfs de experts van de Hong Kong Police slechts alleen de naam kennen. Een onverwachte nachtelijke afspraak zet Bos op het spoor van de machtige organisatie waarvan de leider over leven en dood blijkt te beschikken.

Als een ingenieus opgezet witwasnetwerk zich ontvouwt blijkt de onderwereld diep in de bovenwereld te zijn geïnfiltreerd. Een Haagse advocaat zet Bos ongewild op een financieel spoor naar Italië en een riskante operatie, ver buiten Nederland, brengt de rechercheur uiteindelijk aan de rand van de dood. Zal Bos er in slagen de moordenaars van het meisje te arresteren, het witwasnetwerk te ontrafelen en de grote man achter de criminele organisatie weten te ontmaskeren?

Boek : Theo Akse - De Zesde Poort

Boek : Theo Akse – De Zesde Poort

Toen wij, vorig jaar September, het Hof van Wouw bezochten, hoorden wij dat in het boek “De Zesde Poort” een mooie verwijzing staat naar dit hele mooie hofje in Den Haag. Aangezien het boek zelf een thriller is over een politieagent, was dat geen straf, want ik vind dat soort boeken wel fijn om te lezen.

Ik vind het een goed boek. Het verhaal is goed uitgedacht en zeker in de tweede helft van het boek lekker vlot opgeschreven, zodat je het ook lekker vlot kan lezen. Het eerste deel van boek loopt wat stroefjes omdat de schrijver bepaalde zaken veel te veel omschrijft. Het boek geeft wel een hele mooi inkijk in hoe de politie werkt.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...