Film : The Theory of Everything (2014)

Ik heb gisteren de film The Theory of Everything (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Eddie Redmayne als Stephen Hawking, Felicity Jones als Jane Hawking, Tom Prior als Robert Hawking (Age 17), Sophie Perry als Lucy Hawking (Age 14), Finlay Wright-Stephens als Timothy Hawking (Age 8), Harry Lloyd als Brian, Alice Orr-Ewing als Diana King, David Thewlis als Dennis Sciama, Thomas Morrison als Carter, Michael Marcus als Ellis, Gruffudd Gluyn als Rees, Paul Longley als Barman – Rowing Club, Emily Watson als Beryl Wilde, Guy Oliver-Watts als George Wilde en Simon McBurney als Frank Hawking.

Het verhaal van de wereldberoemde natuurkundige Stephen Hawking. The Theory of Everything concentreert zich op Stephen Hawkings (Eddie Redmayne) vroege jaren op de Universiteit van Cambridge, waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane (Felicity Jones). Hij trouwt met haar, maar niet veel later wordt bij hem ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd.
FilmTotaal.nl

Film : The Theory of Everything (2014)

Film : The Theory of Everything (2014)

Toen Stephen Hawking zijn gastrollen in The Big Bang Theory had gespeeld, ben ik wel geïntrigeerd geraakt door de persoon en daarom wist ik ook dat ik de film The Theory of Everything moest zien en ik ben heel blij dat ik het ook gedaan heb.

Ik vind dit een hele goede film, alhoewel het verhaal van Stephen Hawking natuurlijk niet een vrolijk verhaal is.

Eddie Redmayne is werkelijk briljant als Stephen Hawking. Hij is zelfs zo goed, dat je zo nu en dan het idee krijgt dat hij zelf ook ALS heeft. Ook de veranderingen die hij als de hoofdpersoon moet ondergaan laat hij op een dusdanige manier zien, dat je zelfs meedelijden krijgt met hem.

Ook een pluspunt is dat de film best wel wat jaren overspant, maar dat je dat helemaal niet merkt. Het verhaal wordt gewoon heel goed vertelt en zonder dat je het weet, nader je het einde van de film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...