Boek : Jan van Aken – De Ommegang

Vandaag heb ik het boek “De Ommegang uit gelezen. Dit boek is geschreven door Jan van Aken.

In het vroege voorjaar van 1415 heeft de geheugenkunstenaar en magister Isidorus van Scarborough een ontmoeting die zijn leven totaal verandert. Isidorus’ zoektocht naar kennis, die hem al tot aan de rand van de wereld had gebracht, is daarmee voltooid. Hij besluit met zijn verworven inzichten naar het Duitse stadje Konstanz te reizen, waar op dat moment de groten der aarde bijeenkomen om Europa van de ondergang te redden. Maar zullen ze luisteren naar de ideeën van Isidorus?

De ommegang is een meeslepende historische roman over de mogelijkheden en beperkingen van het geheugen, met op de achtergrond het Concilie van Konstanz, dat plaatsvond op initiatief van koning Sigismund: een bepalende episode in de Europese geschiedenis.

Boek : Jan van Aken - De Ommegang

Boek : Jan van Aken – De Ommegang

De door mij gelezen kritieken op dit boek waren niet mals, en ik moet toegeven dat ik zelf ook meer verwacht had van dit boek. Het begon goed, maar al snel verslapte het verhaal en begon het voort te kabbelen. Wat ik wel mooi vond is de beschrijving van de tijd, de verschillende steden, maar vooral ook de jacht op ketters.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...