Boek : Jenna Blum – The Lost Family

Gisteren heb ik het boek “The Lost Family” uitgelezen. Dit boek is geschreven door Jenna Blum.

De Duits-joodse Peter Rashkin heeft in de Tweede Wereldoorlog zijn vrouw en twee kinderen verloren. Als hij in Amerika een nieuw leven probeert op te bouwen, ontmoet hij zijn aanstaande vrouw June. Zij krijgen een dochter Elsbeth.

Als lezer maak je in het eerste deel van het verhaal kennis met Peter, leer je hem en zijn verleden kennen en lees je hoe hij zijn leven met June opbouwt. Het tweede deel vertelt meer over het huwelijk van June en Peter, waarbij June probeert om te gaan met haar moeizame relatie met haar man en dochter. Als laatste lees je in het derde deel vanuit het perspectief van Elsbeth en welke invloed haar ouders hebben op haar leven. De drie perspectieven zorgen voor een bijzondere leesbeleving. De auteur heeft de psychische gevolgen van het overleven van de Tweede Wereldoorlog integer en vanuit een originele invalshoek beschreven.

Boek : Jenna Blum - The Lost Family

Boek : Jenna Blum – The Lost Family

Ik vond dit een heel erg goed boek. Het verhaal is zeer goed geschreven en wordt erg goed uitgewerkt. Het boek geeft ook een hele goede inkijk in hoe groot de psychische gevolgen waren voor Joden die in de Tweede Wereldoorlog te maken hebben gekregen met het verkeerde Nazi regime. Verder is het ook een goed verhaal over hoe ontwricht een gezin kan raken en wat voor een gevolgen dat kan hebben op een kind.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...