Film : Im Labyrinth des Schweigens (2014)

Gisteravond heb ik de film Im Labyrinth des Schweigens (2014) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Alexander Fehling als Johann Radmann, André Szymanski als Thomas Gnielka, Friederike Becht als Marlene Wondrak, Johannes Krisch als Simon Kirsch, Johann von Bülow als Staatsanwalt Haller, Robert Hunger-Bühler als Oberstaatsanwalt Friedberg, Hansi Jochmann als Schmittchen, Lukas Milo als Hermann Langbein, Gert Voss als Generalstaatsanwalt Fritz Bauer, Tim Williams als Major Parker, Mathis Reinhardt als BKA Mann Fischer, Hartmut Volle als Lehrer Alois Schulz, Werner Wölbern als Hans Lichter, Timo Dierkes als Peter Mertens en Michael Schernthaner als Alter BKA Mann.

In het (West-)Duitsland van de late jaren vijftig van de vorige eeuw lijkt de bevolking nauwelijks doordrongen te zijn van de ware impact van de gruwelen van het naziregime. De stelselmatige uitroeiing van de Joodse bevolking door Adolf Hitler en de beruchte reputatie van Auschwitz zijn bij velen zelfs onbekend. Het zwartste hoofdstuk uit de moderne Duitse geschiedenis is simpelweg verdrongen, gewist uit het collectieve geheugen. De Neurenbergse processen lagen alweer een decennium in het verleden, waarbij de voornaamste oorlogsmisdadigers vervolgd en geëxecuteerd werden. Duitsland moest door en had geen tijd om terug te kijken. Dat er nog heel wat foute types rondliepen kwam onder de aandacht van de Frankfurter Johann Radmann (Alexander Fehling). De jonge, ambitieuze officier van justitie beet zich vast in de zaak, vastbesloten om de schoften verantwoordelijk voor de uitvoering van de Holocaust achter de tralies te krijgen.
FilmTotaal.nl

Film : Im Labyrinth des Schweigens (2014)

Film : Im Labyrinth des Schweigens (2014)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal wordt heel erg goed uitgewerkt en je krijgt echt heel veel mee van de zeer beklemmende sfeer die de Officier van Justitie over zich heen kreeg. Ik bleef de gehele film enorm geboeid kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...