Boek : Jeroen Guliker – Stille Dagen

Gisteren heb ik het boek “Stille Dagen” uit gelezen. Dit boek is geschreven door Jeroen Guliker.

‘Het spijt me. Hij liet me geen keus. Ik heb alleen maar gedaan wat me is opgedragen. Zijn wil is wet, ik hoop dat je dat begrijpt,’ fluister ik, waarna ik de kruiwagen kantel en haar ontzielde lichaam in het zwarte gat zie verdwijnen.

Mette Eradus is een ambitieuze officier van justitie in Amsterdam. Als ze na het overlijden van haar vader en een korte rouwperiode terugkeert naar het Openbaar Ministerie krijgt ze de leiding over het onderzoek naar een gruwelijke moord.

Al snel opent zich een beerput die een reeks duistere geheimen uit het verleden aan het licht brengt. Mette ontdekt dat haar band met het slachtoffer nauwer is dan ze op voorhand dacht. Ze beseft dat ze niet de juiste persoon is om het onderzoek te leiden, maar haar nieuwsgierigheid wint het van haar verstand.

Terwijl de puzzelstukjes een voor een op hun plek lijken te vallen, raakt ze meer en meer verstrikt in een web van leugens en bedrog. Wat is er destijds werkelijk gebeurd? Wie liegt? En wie niet? Hoe weerzinwekkend is de waarheid?

Boek : Jeroen Guliker - Stille Dagen

Boek : Jeroen Guliker – Stille Dagen

Ik vond dit een heel erg goed boek. De opbouw van het verhaal is erg goed uitgewerkt middels een inleiding, een terugblik en het vervolg van het verhaal. Het verhaal is spannend en voortdurend komen er steeds meer details beschikbaar. Het is een boek dat ik bijna in een keer heb uitgelezen. Het boek is een aanrader voor liefhebbers van (Scandinavische) Thrillers.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...