Boek : Camilla Läckberg – Zusje

Gisteren heb ik het boek Zusje gelezen. Dit boek is geschreven door Camilla Läckberg.

De winter loopt ten einde in de regio Fjällbacka. Patrik en Erica treffen de laatste voorbereidingen voor hun huwelijk. In Tanumshede, waar Patrik werkt, heerst grote opwinding. Het stadje wordt het decor voor een tv-serie. In de realitysoap Fucking Tanum gaan oud-deelnemers uit series als Big Brother een tijd in het stadje wonen en werken. De plaatselijke politiek en de middenstand zien dit helemaal zitten, ook al zijn de meeste deelnemers aan de serie enigszins beschadigde personen.

Dan wordt Tanumshede opgeschrikt door een dodelijk ongeval. Het lijkt het alsof het slachtoffer, Marit Kaspersen, dronken achter het stuur zat en is verongelukt. Alleen: Marit dronk nooit alcohol. Patrik en zijn collegas gaan de zaak onderzoeken. De soap die Tanumshede welvaart en landelijke bekendheid moest brengen, laat diepe sporen na omdat iemand nog oude rekeningen te vereffenen heeft. Lukt het Patrik om de dader te stoppen voordat hij opnieuw toeslaat?

Camilla Läckberg - Zusje

Camilla Läckberg – Zusje

Ik moet zeggen dat ik ondertussen een hele grote fan aan het worden ben van Camilla Läckberg. Wat kan zij goed schrijven zeg. De meeste boeken spelen zich af aan de westkust van Zweden en zijn dusdanig spannend van opzet, dat je het boek eigenlijk niet kan wegleggen op het moment dat je aan het lezen bent. Elk boek heeft ook een eigen uniek idee waarop het boek gebaseerd is en het idee voor Zusje is ook weer werkelijk geniaal.

Ik heb ondertussen al heel wat boeken gelezen die geschreven zijn door Camilla Läckberg. In de serie over Patrick Hedström en Erica Falck : IJsprinses, Predikant, Steenhouwer, Oorlogskind en nu Zusje. Losse boeken : De lunchroom van de weduwen.

Momenteel ben ik het boek Zeemeermin aan het lezen. Ik kan daarna ook nog Vuurtorenwachter lezen en de boeken Engeleneiland en Leeuwentemmer ga ik nog kopen, zodat ik deze ook nog kan lezen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...