Film : 47 Ronin (2013)

Afgelopen vrijdag heb ik de film 47 Ronin (2013) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Keanu Reeves als Kai, Hiroyuki Sanada als Ôishi, Ko Shibasaki als Mika, Tadanobu Asano als Lord Kira, Min Tanaki als Lord Asano, Jin Akanishi als Chikara, Masayoshi Haneda als Yasuno, Hiroshi Sogabe als Hazama, Takato Yonemoto als Basho, Hiroshi Yamada als Hara, Shû Nakajima als Horibe, Cary-Hiroyuki Tagawa als Shogun Tsunayoshi, Neil Fingleton als Lovecraftian Samurai, Rinko Kikuchi als Witch en Natsuki Kunimoto als Riku.

Een gezelschap van ronin – verbannen samoerai zonder meester – probeert de eer te herstellen door wraak te nemen op de verraderlijke Lord Kira (Tadanobu Asano), die verantwoordelijk was voor de dood van hun meester Lord Asano (Min Tanaki). Kai (Keanu Reeves) is het getroebleerde lid van het gezelschap, die in twijfel wordt getrokken door de overige leden. Dat wordt alleen maar erger wanneer hij verliefd wordt op Mika (Ko Shibasaki), de dochter van hun gevallen meester. Hierbij wordt de moed en trouw van de ronin jegens elkaar danig op de proef gesteld.
MovieMeter.nl

Film : 47 Ronin (2013)

Film : 47 Ronin (2013)

Ik vind dit een hele goede film.

Het verhaal is erg goed en wordt nog beter verteld, maar dat kan ook niet anders want het is gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De muziek is erg goed gekozen bij de verschillende scene’s, maar wat ik echt heel goed vind is de verzameling van locaties en de aankleding van de acteurs en actrices. Prachtige gewaden en heel echt lijkende zwaarden maken deze film echt heel gaaf om naar te kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...