TV Serie : Petticoat

Ik heb gisteren samen met Danielle drie afleveringen van de serie Petticoat gezien. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door KRO-NCRV. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Abbey Hoes als Patricia ‘Pattie’ Jagersma, Hajo Bruins als Lammert Jagersma, Alex Hendrickx als Peter Miedema, Marthe Geke Bracht als Moeder Miedema, Jason de Ridder als Rogier van Rooden, Kay Greidanus als Willem van Rooden, Marieke Heebrink als Aline van Rooden, Martijn Fischer als Fred Duprée, Bart Harder als Rein Miedema, Tobias Loeff als Jelle Miedema, Albert Secuur als Vader Miedema en Freek Bartels als Maurice.

De jaren ’50: Samen met haar vader (een rol van Hajo Bruins) woont Pattie (Abbey Hoes) in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar allergrootste droom is om een succesvolle zangeres te worden. Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en Pattie de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter (Alex Hendrickx), besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Op zoek naar het leven waar ze zo hartstochtelijk naar verlangt.

Maar het leven in de grote stad, ver weg van haar vader en het rustige platteland, is niet zoals Pattie zich had voorgesteld. Om wat bij te verdienen gaat ze schoonmaken bij de rijke familie Van Rooden. Al snel raakt ze bevriend met Rogier, de jongste zoon (gespeeld door Jason de Ridder), en wordt ze tot over haar oren verliefd op Rogiers broer, Willem (gespeeld door Kay Greidanus).

Langzaam maar zeker leert Pattie zichzelf en de wereld van de showbizz steeds beter kennen …

TV Serie : Petticoat

TV Serie : Petticoat

Ik vind dit wel een leuke serie. Het verhaal is redelijk simpel, maar wordt wel goed uitgewerkt. Het feit dat er veel muziek gezongen en gespeeld wordt, maakt het toch wel tot een licht verteerbare serie.

Leuk is ook wel dat er verschillende bekende Nederlanders meedoen, maar dat die eigenlijk helemaal niet zo een grote rol hebben. De echt grote rollen zijn weggelegd voor, in mijn ogen, beginnende acteurs en actrices. Het is echter wel jammer dat niet iedereen die Gronings zou moeten praten, dat ook vlekkeloos doet. Het is ook wel leuk dat de muziek door Henny Vrienten bedacht is.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...