Film : Adieu Monsieur Haffmann (2021)

Gisteren heb ik de film Adieu Monsieur Haffmann (2021) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Daniel Auteuil als Joseph Haffmann, Gilles Lellouche als François Mercier, Sara Giraudeau als Blanche Mercier, Nikolai Kinski als Commandant Jünger, Mathilde Bisson als Suzanne, l’amie de Jünger, Anne Coesens als Hannah Haffmann, Jérôme Cachon als Police civil rafle, Guillaume Marquet als Policer arrestation, Yoann Blanc als Le boucher passeur, Pierre Forest als Le Médicin, Claudette Walker als Mme Rosenberg, Pierre Reggiani als M. Rosenberg, Phillipp Weissert als Allemand au ballon 1, Jean-Cyril Durieux als Allemand au ballon 2 en Pascal Lifschutz als Le tailleur.

‘Adieu Monsieur Haffmann’ vertelt het verhaal over de Joodse juwelier Joseph Haffmann (Daniel Auteuil) die zijn winkel noodgedwongen door de oorlog aan zijn medewerker François Mercier (Gilles Lellouche) moet overdragen. De relatie met zijn medewerker en diens vrouw Blanche (Sara Giraudeau) verandert op dramatische wijze als de juwelier zich door de Duitse bezetting onverhoopt in de kelder van zijn eigen winkel moet verschuilen.
FilmTotaal.nl

Film : Adieu Monsieur Haffmann (2021)

Film : Adieu Monsieur Haffmann (2021)

Wat een indrukwekkende film is dit zeg. Het verhaal is heel erg goed bedacht en wordt zeer goed uitgewerkt. Door de gekozen locaties en de vele scene’s in het huis van de juwelier, maar ook de scene’s in de Parijse straatjes die, naarmate de film vordert, er steeds grimmiger gaan uitzien, maar zeker door het goede acteerwerk van de drie hoofdpersonen is dit een hele goede film. Aan het einde van de film kwam wel het spreekwoord “Wie het onderste uit de kan wil, krijgt de deksel op zijn kop.” bij mij op. De film laat de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan voor de Joden op een hele andere manier zien dan andere films.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...