Film : Plus que jamais (2022)

Gisteren heb ik de film Plus que jamais (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Vicky Krieps als Hélène Mouchet, Gaspard Ulliel als Matthieu Mouchet en Bjørn Floberg als Mister (Bent).

De 33-jarige Hélène (Vicky Krieps) leeft al jaren gelukkig met Matthieu (Gaspard Ulliel) in Bordeaux. Hun diepe band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Matthieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar het Hoge Noorden om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.
FilmTotaal.nl

Film : Plus que jamais (2022)

Film : Plus que jamais (2022)

Ik vond dit een heel erg indrukwekkende film. Het verhaal is goed bedacht en wordt heel erg goed uitgewerkt middels goed gekozen locaties, wat is Noorwegen toch mooi, goede muziek en hele goede acteurs en actrices. Het is geen makkelijk verhaal, maar dat maakt het ook zo aangrijpend.

Heel erg bijzonder is het nieuws te vernemen dat Gaspard Ulliel de premiere van de film nooit heeft mogen beleven omdat hij bij een ongeluk om het leven kwam.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...