Film : American Pastoral (2016)

Ik heb gisteravond de film American Pastoral (2016) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ewan McGregor als Swede Levov, Jennifer Connelly als Dawn Levov, Dakota Fanning als Merry Levov, Peter Riegert als Lou Levov, Rupert Evans als Jerry Levov, Uzo Aduba als Vicky, Molly Parker als Sheila Smith, Valorie Curry als Rita Cohen, Hannah Nordberg als Merry (12 Years Old), Julia Silverman als Sylvia Levov, Mark Hildreth als Agent Dolan, Samantha Mathis als Penny Hamlin, David Strathairn als Nathan Zukcerman, Ocean James als Merry (8 Years Old) en David Whalen als Bill Orcutt.

De sixties onder president Lyndon B. Johnson, die de twijfelachtige eer had om de vermoorde John F. Kennedy op te volgen en de corrupte Richard Nixon voor te gaan, waren een turbulente periode in de Verenigde Staten van Amerika. De ongelijkheid die een groot deel van de Amerikaanse bevolking trof, uitte zich in rassenrellen die het hele land ontregelden. Tegelijkertijd woedde ver weg de Vietnamoorlog, waar Amerika een dubieuze rol in speelde. In de film, die zich afspeelt in een klein stadje vlakbij Newark in New Jersey, ballen al deze twijfels, onrust en onmacht zich samen in het lijf van de zestienjarige Merry Levov (Dakota Fanning). Anders dan haar voornaam doet vermoeden, voelt de puber zich allesbehalve gelukkig en wil ze opstaan tegen het onrecht en de ongelijkheid in haar land. Maar ze gaat verder dan de gebruikelijke rebellie tegen haar ouders. Merry wordt politiek actief in het verderop gelegen New York en rukt zich los van haar beschermde omgeving.

Film : American Pastoral (2016)

Film : American Pastoral (2016)

Ik vond dit een hele goede film. Het verhaal is erg goed geschreven en wordt heel erg goed uitgewerkt. Middels een paar korte flashbacks worden de verschillende hoofdrolspelers voorgesteld en dan gaat het verhaal echt lopen. Ook wordt gebruik gemaakt van echte filmbeelden en dat is in deze film zeer goed geplaatst. De locaties zijn zeer goed gekozen maar de verschillende acteurs en actrices zijn heel erg goed bezig.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...