Film : Ballad of a White Cow (2020)

Gisteren heb ik de film Ballad of a White Cow (2020) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Maryam Moghadam als Mina, Alireza Sani Far als Reza, Pouria Rahimi Sam als Babak’s brother, Avin Poor Raoufi als Bita, Farid Ghobadi als Reza’s colleague en Lili Farhadpour als Mina’s neighbour.

Mina’s (Maryam Moghadam) leven staat op zijn kop wanneer ze bij de rechtbank hoort dat haar man Babak een jaar eerder ten onrechte is geëxecuteerd. De rechter verklaart dat het dan toch de wil van Allah geweest moet zijn, anders was het niet gebeurd. De autoriteiten verontschuldigen zich en willen Mina financiële compensatie bieden voor het leed dat zij veroorzaakt hebben. In het belang van haar dochter en haarzelf start Mina een stil protest tegen het systeem. Net wanneer ze bijna door haar geld heen is, staat Reza (Alireza Sani Far) voor haar deur en beweert een oude vriend van Babak te zijn. Reza had nog een schuld uitstaan bij hem en komt deze nu betalen. Hoewel Mina in het begin wat terughoudend is, laat ze hem steeds meer in haar leven toe. Niet wetende wat het verband is dat ze bij elkaar bracht.
FilmTotaal.nl

Film : Ballad of a White Cow (2020)

Film : Ballad of a White Cow (2020)

Ik vond dit een heel erg indrukwekkende film. Het verhaal is niet het minste en met deze uitwerking krijg je een heel goed inzicht in hoe het leven in Iran eigenlijk is. Dat het heel erg zwaar kan zijn voor een weduwe met een kind en dat zij onder druk leeft van de familie van haar overleden man. Het verhaal wordt zo af en toe heel erg langzaam vertelt en zonder veel muziek, maar dat maakt het verhaal alleen maar sterker en in mijn ogen is deze film dan ook zeker vijf sterren waard.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...