Leids Cabaret Festival – Finalistentour 2022

Gisteren ben ik met Oscar, Monica en Danielle naar de Finalistentour 2022 van het Leids Cabaret Festival geweest. Deze voorstelling werd gespeeld in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer.

Voor jong cabarettalent is het Leids Cabaret Festival een mooie manier om de podia op geslingerd te worden. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen met/voor het publiek. Want je kunt thuis voor de spiegel wel eindeloos oefenen, maar je wilt toch weten wat je waard bent.

Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten het land in met de Finalistentour, waarin zij de finaleavond integraal over doen. Zonder de finalestress. Moet jij eens opletten!

Enkele oud-finalisten zijn: Najib Amhali, Lebbis & Jansen, Paulien Cornelisse, Wim Helsen, Micha Wertheim, Tim Fransen, Katinka Polderman. En van de jongere generatie: Lisa Ostermann, Jasper van der Veen, Kasper van der Laan, Martijn Kardol.

Leids Cabaret Festival Finalistentour 2022

Leids Cabaret Festival Finalistentour 2022

Nadat wij de finalistentour voor het Leids Cabaret Festival al gezien hadden in 2015, 2016, 2017 en 2019 wilden wij uiteraard ook deze voor 2022 zien, omdat 2020 en 2021 niet doorgingen vanwege #COVID19. Deze avond zagen wij drie van de vijf finalisten die in een tour door Nederland in wisselende samenstelling hun kunsten lieten zien. Volgende week volgen dan de halve finale en de echte finale. Dus dat is even iets anders dan in vorige jaren.

Piet van Eeghen begon en kreeg het voor elkaar om direct aan het begin van zijn act het complete publiek in te laten dutten, maar na een paar rake opmerkingen kwam er leven in het publiek en nadat hij een paar goede nummers had gezongen en zichzelf had begeleid op piano en gitaar kwam er echt leven in het publiek. Hij was grappig en was heel erg muzikaal en supergoed op de piano en goed op de gitaar.

Iris Vlutters nam het publiek mee in “Behold! The Feast of Starlight” naar een magische wereld. In de aanloop daar naar toe, praatte ze heel erg veel over zichzelf en over haar fetish voor elfen en The Lord of The Rings. Het was wel leuk dat ik reageerde en best wel wat vragen over The Lord of The Rings mocht beantwoorden. Achteraf gezien was zijn op momenten grappig, maar de aanloop naar de magische wereld duurde voor het mooie toch net iets te lang.

Céline Schrama was een regelrechte spraakwaterval en best wel onhandig op momenten op het toneel, maar haar zelfspot en hoge grapdichtheid maakten toch wel dat zij echt grappig was en vermakelijk en ze zag er ook nog goed uit.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...