Film : Buñuel en el laberinto de las tortugas (2018)

Ik heb gisteren de film Buñuel en el laberinto de las tortugasa (2018). Deze film heb ik bekeken op het filmplatform We Are Public was deze film voor mij gratis. In deze film werden de stemmen ingesproken door Jorge Usón als Luis Buñuel (voice), Fernando Ramos als Ramón Acín (voice), Luis Enrique de Tomás als Pierre Unik (voice), Cyril Corral als Eli Lotar (voice), Pepe Gracia als Madre Luis (voice), Rachel Lascar als Vicondesa de Noailles (voice), Gabriel Latorre als Padre Luis (voice), Philipp Nowicki als Choir (voice) en Fermín Núñez als Maestro.

Parijs 1930. Na het schandaal rond L’Age d’Or krijgt Luis Buñuel het voorstel om een documentaire te maken in de zeer arme regio Las Hurdes in Spanje. Zijn vriend Ramón Acín koopt een loterijkaartje en belooft de filmer dat hij hem financieel zal steunen in zijn aanstaande film in het geval van het winnen van de loterij. Het wordt voor Buñuel uiteindelijk een dramatische ervaring, want de armoede die hij tegenkomt raakt hem diep.
FilmTotaal.nl

Film : Buñuel en el laberinto de las tortugas (2018)

Film : Buñuel en el laberinto de las tortugas (2018)

Ik vind dit echt een geweldige film. Het verhaal is goed, maar dat kan ook niet anders, want het is gebaseerd op waar gebeurde feiten. De uitwerking is echt fantastisch gedaan. De animiatie vertelt het verhaal en om bepaalde aspecten te verduidelijken is nog gebruik gemaakt van de originele zwart/witte filmbeelden. Zeker de originele filmbeelden geschoten in Las Hurdes laten zien waarom het voor Buñuel uiteindelijk een dramatische ervaring wordt.

Voor dit soort films ben ik blijk dat ik via We Are Public het filmplatform Picl heb gevonden, want dit soort films zie je eigenlijk alleen maar in de echte filmhuizen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...