TV Serie : Judas

Ik heb gisteren de eerste drie afleveringen van de serie Judas gezien. Deze serie werd in Nederland uitgezonden door RTL4. In deze serie werden de hoofdrollen gespeeld door Rifka Lodeizen als Astrid Holleeder, Gijs Naber als Willem Holleeder, Marit van Bohemen als Sonja Holleeder, Rosa Reuten als Sandra den Hartog, Carry Tefsen als Stien Leipoldt, Bianca Krijgsman als Stien Leipoldt (jong), Kees Boot als Wim Holleeder, Ronald Top als Peter R. de Vries, Bas Keijzer als Cor van Hout en Sandra Mattie als Betty Wind.

Tijdens de jeugd van Astrid (Rifka Lodeizen) in de Amsterdamse Jordaan wordt al snel duidelijk dat zij anders is dan haar volkse broers en zus; ze is slim en probeert zich al op jonge leeftijd te ontwikkelen om weg te komen van haar gewelddadige vader (Kees Boot). Elke keer als dat lijkt te lukken, wordt ze weer opgeslokt door haar familie, in het bijzonder door haar criminele broer Willem ‘Wim’ Holleeder (Gijs Naber).

TV Serie : Judas

TV Serie : Judas

Ik vind dit een hele goede serie. Het verhaal wordt zeer goed neergezet met behulp van diverse terugblikken naar verschillende tijdvakken. Bij de eerste terugblik zie je nog een jaartal en daarna niet meer en dat maakt dat het verhaal soepel verteld wordt. De gebruikte muziek is ook erg goed en ook de acteerprestaties van de diverse acteurs en actrices zijn erg goed.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...