Boek : Graeme Simsion – Het Rosie Resultaat

Vandaag heb ik het boek “Het Rosie Resultaat” uitgelezen. Dit boek is geschreven door Graeme Simsion.

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hij was zelf toen een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje “anders’. Don besluit het Hudson Project te starten. Met hulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Sociale vaardigheden, sport, vrienden: alle kwesties pakt Don planmatig aan. Maar Hudson is niet alleen Dons zoon, maar ook die van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar in een project vangen.

Boek : Graeme Simsion - Het Rosie Resultaat

Boek : Graeme Simsion – Het Rosie Resultaat

Na het lezen van “Het Rosie Project en Het Rosie Effect“, “Het beste van Adam Sharp” en “Camino“, moest ik “Het Rosie Resultaat” wel lezen. Ik ben niet teleurgesteld.

Wat kan Graeme Simsion goed schrijven zeg. Het autisme wordt zeer goed weergegeven en regelmatig voel je plaatsvervangende schaamte als de hoofdpersoon Don of zijn zoon Hudson weer iets doet zonder daar eerst heel goed over na te denken. Het boek leest ook erg makkelijk weg.

Ik weet dan nu al zeker dat als Graeme Simsion nog meer boeken gaat schrijven, ik deze zeker ga lezen.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...