Film : Close (2022)

Gisteren heb ik de film Close (2022) gezien. Deze film werd vertoond door Filmhuis Cameo Zoetermeer in de kleine zaal van het Stadstheater te Zoetermeer. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Eden Dambrine als Léo, Gustav De Waele als Rémi, Léa Drucker als Nathalie, Émilie Dequenne als Sophie, Kevin Janssens als Peter, Igor van Dessel als Charlie, Ahlaam Teghadouini als Sophie’s Colleague, Hélène Theunissen als Sophie, Serine Ayari als Céline, Marc Weiss als Yves, Léon Bataille als Baptiste, Robin Keyaert als Thomas, Herman van Slambrouck als Mark, Hervé Guerrisi als Master of Ceremony en Jeffrey Vanhaeren als Ice Hockey Coach.

Léo (Eden Dambrine) en Rémi (Gustav De Waele), 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Léo toenadering tot de moeder van Rémi.
FilmTotaal.nl

Film : Close (2022)

Film : Close (2022)

Ik vond dit een hele indrukwekkende film. Het verhaal is schrijnend en laat zien dat vriendschap niet slecht hoeft te zijn. De film brengt heel erg goed in beeld hoe vatbaar jonge jongens zijn voor meningen van anderen en dat door de mening van anderen vriendschappen kunnen bekoelen met fatale gevolgen. Heel goed acteerwerk van de beide jongens, maar ook van de ouders van de jongens.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...