Film : Nena (2014)

Ik heb gisteren de film Nena (2014) gezien. In deze film werden de hoofdrollen gespeeld door Abbey Hoes als Nena, Uwe Ochsenknecht als Martin, Gijs Blom als Carlo, Monic Hendrickx als Martha, Fabian Jansen als Theo, André Jung als Paul, Rachelle Verdel als Heidemarie, Robin Kraakman als Froukje, Michiel Nooter als Rector, Nelleke Zitman als Chemistry teacher, Jobst Schnibbe als German teacher, Janko Kahle als Doctor, Sam Stend als Little brother Carlo, Mike Meijer als Coach en Mads Wittermans als Referee.

In de zomer van 1989 doet de invalide vader Martin (Uwe Ochsenknecht) van de zestienjarige Nena (Abbey Hoes) een zelfmoordpoging. De tiener, die een hechte band met haar vader heeft, is tot op het bot gekwetst. Ze voelt zich door diens doodswens – en het feit dat haar ouders die tot dan toe verzwegen – verraden. Dan wordt ze verliefd op Carlo (Gijs Blom). Terwijl het wankele Europa met spanning wacht op wat de herfst zal brengen, ontdekt Nena in dit coming of age-drama haar eigen levenslust. Toch kan ze niet langer ontkennen dat het bestaan voor haar zieke vader steeds uitzichtlozer wordt.
FilmTotaal.nl

Nena (2014)

Nena (2014)

Ik vind dit wel een aardige film. Het verhaal is goed bedacht en wordt redelijk goed uitgewerkt met behulp van goed gekozen locaties en wel aardige acteurs en actrices. Af en toe ontbreekt het de acteurs en actrices wel wat aan spirit, maar al met al was dit toch een aardige film.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...