Film : Alles is Liefde (2007)

Gisteren heb ik samen met Danielle de film Alles is Liefde (2007) gezien. Deze film werd aangeboden door KPN via hun Interactieve Televisie. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Michiel Romeyn als Jan, Thomas Acda als Ted Coelman, Anneke Blok als Simone Coelman, Carice van Houten als Kiki Jollema, Jeroen Spitzenberger als Prins Valentijn, Wendy van Dijk als Klaasje van Ophorst, Peter Paul Muller als Dennis, Daan Schuurmans als Kees Tromp, Paul de Leeuw als Victor Jollema, Lies Visschedijk als Alicia, Marc-Marie Huijbregts als Rudolf van Hoogstraten Bosch, Lineke Rijxman als Jutta Horvath, Viggo Waas als Youri, René van ’t Hof als Eppie, Chantal Janzen als Sarah en Valerio Zeno als Daniël Levi.

Alles is Liefde is een romantische komedie over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller), die haar heeft bedrogen met de schooljuf (Chantal Janzen). Dennis wil haar terug, maar zijn kansen lijken verkeken als zij een jonge minnaar (Valerio Zeno) in huis haalt. Klaasjes beste vriendin Simone (Anneke Blok) is de spil van haar gezin. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich vaak overbodig. Dat hij is ontslagen, durft hij haar niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op het huwelijk met zijn grote liefde Kees (Daan Schuurmans). Maar Kees twijfelt en slaat zijn angsten van zich af tijdens weekendjes larpen. Victors zus Kiki (Carice van Houten), verkoopster bij de Bijenkorf, droomt van een prins op het witte paard. Ze weet niet dat een echte prins, Valentijn (Jeroen Spitzenberger), van haar droomt. Met de komst van een mysterieuze Sinterklaas (Michiel Romeyn) bereiken de liefdesperikelen een hoogtepunt, maar komen ook de happy endings dichterbij.
FilmTotaal.nl

Ook weer zo een hele goede Nederlandse film. Het verhaal is erg goed bedacht, met meer dan vijf verhalen die door elkaar heen lopen, maar die door een ander verhaal bij elkaar komen. Hele goede acteurs en actrices, goed gekozen muziek, perfecte locaties, maken deze film tot een waar genoegen om naar te kijken.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...