Film : Das weiße Band (2009)

Gisteren heb ik de film Das weiße Band (2009) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Christian Friedel als The School Teacher, Ernst Jacobi als The School Teacher as an Old Man (Voice), Leonie Benesch als Eva, Ulrich Tukur als The Baron, Ursina Lardi als The Baroness, Fion Mutert als Sigi, Michael Kranz als The Tutor, Burghart Klaußner als The Pastor, Steffi Kühnert als The Pastor’s Wife, Maria Dragus als Klara, Leonard Proxauf als Martin, Levin Henning als Adolf, Johanna Busse als Margarete, Yuma Amecke als Annchen en Thibault Sérié als Gustav.

Net voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt een rustig Duits dorpje opgeschrikt door een aantal vreemde gebeurtenissen. Een kabel wordt gespannen om de dokter met zijn paard ten val te brengen, een schuur vliegt in brand en twee kinderen worden ontvoerd en gemarteld. De schoolleraar (Christian Friedel) observeert en onderzoekt de gebeurtenissen en komt beetje bij beetje dichterbij de verschrikkelijke waarheid.
FilmTotaal.nl

Film : Das weiße Band (2009)

In eerste instantie vond ik dit een verwarrende film omdat er een paar losse gebeurtenissen verteld werden, maar aan het einde van de film werd duidelijk hoe het verhaal precies zat en vond ik het toch wel een goede film. De film was gefilmd in sepia en grijstinten en dat gaf exact het goede gevoel van de jaren voor de Eerste Wereldoorlog. De verschillende acteurs en actrices deden goed hun best en ook de gekozen locaties waren prettig te zien.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...