Film : De Heineken Ontvoering (2011)

Ik heb gisteren de film De Heineken Ontvoering (2011) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Rutger Hauer als Alfred Heineken, Reinout Scholten van Aschat als Rem Humbrechts, Gijs Naber als Cor, Teun Kuilboer als Frans, Korneel Evers als Jan, Truus te Selle als Mevrouw Heineken, Marjolein Keuning als Els, Sallie Harmsen als Lisa, Menno Van Beekum als Ab Doderer, Ton Kas als Mijnheer Humbrechts, Beppie Melissen als Mevrouw Humbrechts, Laurie Reijs als Sonja, Marcel Hensema als Kees Sietsema, Genio de Groot als Korthals Altes en Porgy Franssen als Max Moszkowicz.

De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Biermagnaat Freddy Heineken (Rutger Hauer) wordt in 1983 ontvoerd door vier mannen – Cor (Gijs Naber), Frans (Teun Kuilboer), Jan (Korneel Evers) en Rem (Reinout Scholten van Aschat) -, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Deze jonge criminelen, die elkaar al van jongs af aan kennen, sluiten Heineken twee weken lang op in een Amsterdamse loods.
FilmTotaal.nl

Film : De Heineken Ontvoering (2011)

Film : De Heineken Ontvoering (2011)

Het verhaal van de ontvoering was mij natuurlijk al bekend en toen ik ook de aankondiging zag van deze film, wist ik dat deze film moest gaan kijken.

Ik vind dit echt een hele goede film.

Reden één is de manier waarop de opsluiting van Freddy Heineken en Ab Doderer in beeld is gebracht. Het zien hier van geeft bij mij echt rillingen, want je ziet echt hoe slecht de twee heren het hadden en wat een leed ze dus eigenlijk geleden hebben.

Reden twee is de meedogenloze manier waarop Freddy Heineken jacht gaat maken op Cor en Rem nadat blijkt dat de rechtspraak niets meer kan uitrichten als de heren in Frankrijk zit. Ook die meedogenloze jacht is zeer goed in beeld gebracht.

Deel dit:

Dit vind je misschien ook leuk...